L'abans i el després de la Guerra Civil es mostren a Cerdanyola

Es podrà veure fins el 30 de juny al Museu d'Història

Redacció
07 de maig del 2019
Placa republicana
Placa republicana | DIBA
Amb motiu dels 80 anys de la fi de la Guerra Civil, la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona proposa una mostra repartida en 25 museus de la demarcació de Barcelona, que exposen una selecció d’elements històrics relacionats amb el conflicte i el règim franquista.

El Museu d’Història Cerdanyola acull a partir d’avui dijous, 2 de maig, la instal·lació «Repressió i mort a la reraguarda. L’església Vella de Sant Martí» que se centra en diferents elements com la fossa comuna de l’església Vella de Sant Martí, la Causa General i la recuperació de la memòria històrica que suposa el projecte de recuperació de l’església Vella.

D’altra banda, la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles presenta dissabte 4 de maig amb el títol «La perseverança d'un poble» el bust de guix de Jacint Verdaguer, obra del 1936, que resta inacabat, tal com va deixar-se en el seu dia, i també una reproducció del bressol original de Verdaguer que no es va arribar a instal·lar a la Casa Museu per l’esclat de la guerra i que forma part del fons del Museu Episcopal de Vic (MEV).