Toni García: «Sempre respectem qualsevol posició legítima, democràtica i pacífica»

El candidat de Veïns per Rubí a l'alcaldia respon les preguntes fetes pels lectors a Rubitv.cat

Toni García, candidat a l'alcaldia de Veïns per Rubí
Toni García, candidat a l'alcaldia de Veïns per Rubí | Cedida
Redacció
13 de maig del 2019
Dies enrere el diari Rubitv.cat va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin pregutnes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Rubí. En tot aquest temps, ens han arribat algunes qüestions que els veïns i veïnes han considerat d'interès i nosaltres hem fet de corretja transmissora i els hem traslladat les preguntes.

La sèrie d'entrevistes la comencem amb les respostes del candidat de Veïns per Rubí (VR), Toni García.

- Esteu a favor que es faci un referèndum sobre la monarquia? Quina opció defensaria VR?

Com hem explicat altres vegades, Veïns per Rubí és un projecte exclusivament local, transversal, que defensa una gestió eficient dels recursos públics que tenim com Ajuntament, dins de les nostres competències. Per tant, les opinions respecte a qüestions supramunicipals són personals de cada un dels afiliats, col·laboradors o simpatitzants. Sempre respectem qualsevol posició legítima, democràtica i pacífica.
 
- Sempre defenseu el perfil “tècnic”, però tot té una ideologia política al darrere. Quina seria la vostra (feminisme, ecologisme, republicanisme, dreta/esquerra…)?

Nosaltres sempre fem propostes concretes dins de l’àmbit de competències del nostre Ajuntament. Dins d’aquestes propostes, i com a base del nostre projecte polític, defensem la igualtat d’oportunitats i la defensa dels Drets Humans. Defensem, per exemple, polítiques més ambicioses en Drets socials i Serveis a les Persones, incrementant el pressupost, polítiques actives d’habitatge, amb la construcció de promocions d’habitatges municipals per a lloguer social, polítiques actives feministes, més recursos per a la diversitat funcional, polítiques de defensa del medi ambient, etc. Són propostes del nostre programa electoral que trobareu a la nostra pàgina web.
 
- Quines propostes tenen per la regularització de la plantilla municipal?

És imprescindible posar en marxa el Pla d’Ordenació de Recursos Humans, amb l’acord imprescindible entre Ajuntament i treballadors, garantint, dins de la legalitat, un procés de consolidació de tota la plantilla. Per fer-ho plantegem plans de formació específics per fer-ho possible, i un calendari consensuat amb els treballadors. La plantilla és l’actiu més important que té el nostre Ajuntament.
 
- Què pensen fer per pal·liar i solucionar les terribles mancances a les urbanitzacions?

VR planteja, tal com recull el nostre programa electoral, un Pla específic de manteniment d’urbanitzacions, sistema de videovigilància en els accessos i més presència policial, millora dels serveis de telecomunicacions (fibra òptica), estudiar la viabilitat d’instal·lar una deixalleria de referència a les urbanitzacions,  millora de la freqüència i rutes del servei d’autobús i que arribi a totes les urbanitzacions (a Can Barceló no arriba), disposar d’elements per dificultar la presència de Porcs Senglars, garantir el servei de Correus Universal, millora de la freqüència en la recollida de residus, millora de la neteja i del clavegueram (més detalls al programa electoral).
 
- Què es pot fer des del futur Ajuntament de Rubí per evitar que els més joves abandonin la ciutat?


El nostre plantejament és incrementar les activitats culturals i d’oci per a joves per part de l’Ajuntament, però també, per altra banda, atreure inversos privats del sector de l’oci i cultura relacionat amb els joves, per evitar aquesta fugida.

D’altra banda, perquè no abandonin la ciutat, hem de facilitar l’accés a l’habitatge amb preus assequibles de lloguer perquè els joves es puguin independitzar, vinculat a les polítiques l’habitatge públic municipal.
 
- De quina manera tenen pensada la participació ciutadana en les decisions que ha de prendre l'Ajuntament?

Les qüestions de gestió ordinària es resolen en el dia a dia d’una administració adequadament organitzada i ordenada. És en les qüestions més rellevants i concretes, on plantegem processos actius de participació ciutadana, que siguin vinculants, i als quals tinguin accés totes les persones (garantir processos online, però també presencials). Qüestions com el POUM, Plans estratègics, o determinades inversions d’importància, han de set sotmesos a processos de participació ciutadana.
 
- Amb quins partits del ple pactaríeu per governar o garantir la governabilitat, i amb quins no?

Nosaltres hem defensat des de la fundació de VR, que Rubí necessita un canvi polític, perquè el projecte del PSC fa molts anys que està esgotat. En aquest sentit, com hem afirmat altres vegades, no pactarem amb el PSC, perquè no pot formar part d’una nova etapa i d’una nova manera de fer política a Rubí. Defensem el diàleg amb totes les forces polítiques amb representació al Ple municipal pels grans temes de ciutat: POUM, Pla de mobilitat, Pla d’equipaments, grans inversions, etc. I volem per la nostra ciutat un govern fort, estable, amb les persones més preparades per assumir el repte i, per tant, haurem de valorar quines persones formen part del nou Ple municipal per garantir la millor opció i el millor govern per Rubí.