Veïns per Rubí planteja crear dos aparcaments al nord i al sud que suposaran més de 800 places

La inversió podria estar al voltant de l'1,5 milions d'euros

Els dos membre de la formació presentant les seves propostes
Els dos membre de la formació presentant les seves propostes | RUBITV
Redacció
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:00h
835 noves places d'aparcament. Aquesta és la xifra que Veïns per Rubí creu que podrien sortir als dos extrems de la ciutat, aixecant tres plantes als solars que hi ha als carrers Edison i Lepant. El candidat a l'alcaldia, Toni Garcia, ha assenyalat aquesta com "una de les opcions viables" que hi ha a la localitat davant d'aquesta problemàtica que es troba la ciutadania. 

El membre de la formació Gustavo Martín, ha detallat que en el cas de la parcel·la del sud, són uns 2.000 metres quadrats i la inversió seria de 600.000 euros per obtenir 375 noves places. A més, ha apuntat, "podria haver-hi acabats de façana amb criteris de sostenibilitat", es a dir, "generar energia i donar resposta a les necessitats del propi equipament i part de la ciutat". 



Una aposta semblant per a l'altre solar, situat al nord, al carrer Lepant, que en aquest cas seria una superfície de gairebé 2.300 metres quadrats i el resultat seria de 460 places. La inversió, però, seria una mica més alta entre 700.000 i 800.000 euros. 



També han indicat altres maneres "per optimitzar l'espai públic", com ha dit Garcia. Així, ha plantejat redefinir carrers de doble sentit, en un d'únic i estacionar en bateria o semi bateria en algunes zones com ara al passeig Pau Claris. Tant Garcia com Martín no han precisat si hauria de ser estacionament gratuït o de pagament, però han determinat que ha d'haver-hi "rotació" i "més control".