El periodista investigat per la vaga del 21-F: «És un atac a la llibertat de premsa i el dret a la informació»

Aquest dimecres ha declarat davant la jutge que instrueix la causa a Rubí

Concentració davant dels Jutjat d'Instrucció número 7 de Rubí
Concentració davant dels Jutjat d'Instrucció número 7 de Rubí | Carla Serra
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:30h


El periodista d'elCugatenc, Jordi Pascual, investigat per desordres públics pels talls de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) durant la vaga general del passat 21 de febrer a Sant Cugat, ha assegurat que el seu cas "és un atac a la llibertat de premsa i el dret a la informació". Així ho ha expressat aquest dimecres, abans d'entrar a declarar davant la jutge dels Jutjat d'Instrucció número 7 de Rubí. 

Ha explicat que "a ulls dels mossos" el van confondre amb un manifestant i que ell "quan se'm va demanar em vaig identificar amb el carnet de premsa". El periodista ha carregat contra aquesta actuació: "En un marc en què els periodistes tenim més dificultats per exercir la nostra feina, potser no és una cosa tan casual" i ha continuat l'explicació, "pot deure's algun motiu de pressió, per no estar en alguns llocs informant i no fiscalitzant el poder com molt intentem fer-ho".

Pascual és un dels 11 acusats que aquest dimecres havien de comparèixer davant la justícia. Però només ho han fet cinc, tres no han acudit a la cita i uns altres tres són menors. Espera que "quedi en res" i la fase d'instrucció no vagi més enlla, però, ha finatlizat, "no podíem estar callats". 

Causa "injusta i arbitrària" 

Entre els cinc que han declarat davant la magistrada, n'hi havia dos que no participaven del tall. Així ho ha relatat un dels acusats, Jordi Borralleres, "tornàvem de Barcelona i no vam veure el tall" i quan ja eren fora del tren "vam ser identificats i ens van dir que eren protocol·làries". 

Per això, Borralleres creu que es tracta d'una causa "injusta i arbitrària", perquè ell i una altra noia han estat afegits al cas sense, com ha recordat, ni haver vist el tall de les vies de FGC.

Suport d'un centenar de persones

La declaració ha comptat amb una concentració a les dependències judicials, rop d'un centenar de persones han fet crides de suport i han dut pancartes com ara "Pel dret a la informació lliure. No a la imputació de Jordi Pascual" i "Contra la repressió i per la República".