Josep Bargalló: «És voluntat nostra i de l'Ajuntament acordar la construcció de l'Escola del Bosc»

ERC ha convidat a la ciutat al Conseller d'Educació per sobre la matèria d'educació

Xavier Corbera, d'ERC, i Josep Bargalló, Conseller d'Educació
Xavier Corbera, d'ERC, i Josep Bargalló, Conseller d'Educació | Carla Serra
Redacció
08 de maig del 2019
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Rubí ha convidat aquest dimecres al Conseller d'Educació, Josep Bargalló. Per Xavier Corbera, candidat a l'alcaldia de la formació, l'educació "és el pilar en la qual se sustenta qualsevol societat, forma persones amb esperit crític i garanteix un futur digne i amb llibertat", i ha assegurat que l'objectiu dels republicans és treballar perquè Rubí tingui un projecte educatiu modern "que garanteixi sobretot la igualtat d'oportunitats i la lluita contra la segregació escolar".

Per la seva banda, Bargalló ha afegit que l'educació és "un valor principal de la política municipal" i ha remarcat la importància de treballar aquest procés sumant les polítiques del Govern de la Generalitat i els Ajuntaments. 

Aprofitant la visita, el Conseller s'ha reunit amb l'AMPA de l'Escola del Bosc per fer-los saber que "ha estat sempre voluntat nostra i de l'Ajuntament acordar la construcció de l'Escola del Bosc". També ha explicat que hi ha 25 ajuntaments en la mateixa situació que Rubí, però que fins ara només s'han signat alguns convenis i que Rubí és una de les negociacions més avançades.

De fet, Bargalló ha explicat que el projecte d'aquesta escola rubinenca data de 2010, però cal valorar si s'ha d'encarregar un de nou, la qual cosa pot suposar un cost d'aproximadament 4,5 milions d'euros. D'aquesta inversió, la Generalitat retornaria una part a l'Ajuntament i un cop signat el conveni, el consistori també haurà d'assumir econòmicament la redacció del projecte, que està previst que sigui abans de finals d'any.