Juan José Giner: «Em penso que cap altre partit ha treballat tant com nosaltres, històricament, per les urbanitzacions»

El candidat del Partit Popular a l'alcaldia de Rubí respon les preguntes fetes pels lectors a Rubitv.cat

Juan José Giner, candidat a l'alcaldia del Partit Popular
Juan José Giner, candidat a l'alcaldia del Partit Popular | Cedida
Redacció
15 de maig del 2019
Dies enrere el diari Rubitv.cat va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin pregutnes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Rubí. En tot aquest temps, ens han arribat algunes qüestions que els veïns i veïnes han considerat d'interès i nosaltres hem fet de corretja transmissora i els hem traslladat les preguntes.

La sèrie d'entrevistes continua amb les respostes del candidat del Partit Popular (PP), Juan José Giner.

- Quines propostes tenen per avançar en la igualtat entre homes i dones?


La igualtat real no s’aconseguirà si no arribem a la conciliació familiar i laboral de debò. I això passa per educar, però també per fomentar que el sector econòmic se senti incentivat per a la contractació estable de les dones,  o pel programa integral per a les persones amb dependència, o per augmentar les places d’escola bressol i de residències per a la gent gran. I són de les primeres mesures que aplicarem.
 
- Aprovarien el POUM actual o modificarien alguns aspectes?

L’actual POUM no és el POUM pel que vam treballar, cap de les mesures que es van acordar es mantenen (com els portals de les urbanitzacions, per exemple, que havien de portar el comerç i millors comunicacions a les mateixes). A més, la incapacitat dels governs d’esquerres en no aconseguir la seva aprovació, ens han portat a una proposta desfasada en el temps, per tant, aquest no és el nostre projecte de ciutat i no l’aprovarem. Cal ser més ambiciosos i començar de nou. Per exemple, cobrim la Riera!
 
- Quines mesures aplicarien per evitar la corrupció en l’àmbit municipal?

Les mesures existeixen: Llei de Transparència, mesures incloses a la reforma del CP, la Llei d’activitat econòmica dels partits polítics, etc (per cert, lleis proposades i aprovades per l’últim govern del PP a Espanya, fins a 70). El problema no són les mesures, sinó l’aplicació de les mateixes. Cal que cada any es passi auditoria dels comptes municipals per part de la Intervenció municipal i que els comptes, d’Ajuntament, però també dels Grups Municipals siguin públics i, per tant, apareguin al Portal de Transparència. Com s’ha pogut permetre, durant quasi tota una legislatura, que fins el final no es fiscalitzin els comptes quan hi ha dubtes denunciats públicament?
 
- Què proposen per garantir l'accés a l'habitatge?

Promocionar de veritat (no com s’ha fet a Rubí) l’habitatge públic i sostenible a partir de les fórmules de promoció publico-privada. Podríem fer volar coloms, però és l’única solució. Fomentar fórmules que animin als propietaris de pisos buits a dedicar-los a lloguer social, però no des de l’amenaça, sinó des de la participació. I també ser inflexibles amb l’existència de pisos pastera, amb els okupes i l’incivisme. 
 
- Què pensen fer per pal·liar i solucionar les terribles mancances a les urbanitzacions?

Els veïns de les urbanitzacions paguen impostos com qualsevol rubinenc però no tenen, ni de lluny, els mateixos serveis. No tenen farmàcies, ni CAPs, ni comissaria de policia, ni patrulles fixes, ni poliesportius, ni serveis culturals, ni tampoc un transport públic eficient, ni marquesines a les parades de bus, ni servei de neteja i recollida de la brossa diari, ni manteniment de parcs i jardins, etc. Però tampoc tenen un programa de protecció forestal com cal. Això s’ha d’acabar. Rubí és més que el centre! Per tant, cal posar fil a l’agulla i donar solució als problemes de les urbanitzacions. Tenim la fórmula: passa per una bona gestió econòmica de la ciutat. Quan vulgui, en fem un monogràfic, perquè em penso que cap altre partit a aquesta ciutat ha treballat tant com nosaltres, històricament, per les urbanitzacions. 
 
- Què es pot fer des del futur Ajuntament de Rubí per evitar que els més joves abandonin la ciutat?

Crec que li he contestat en preguntes anteriors. Incentivar la inversió privada, potenciar l’economia local, captar noves empreses, facilitar les coses als emprenedors i autònoms... Com? Baixant impostos, agilitzant tràmits i eliminant traves burocràtiques, i no deixant perdre més trens i oportunitats. Un exemple, els centres comercials i altres grans comerços. Tots a Sant Cugat, però a la porta de la nostra ciutat. I els impostos i els llocs de treball ni els tastem. I no s’enganyin, no fan mal al petit comerç si és competitiu, n’atrauen més. Li puc dir jo que tinc comerç.
 
- De quina manera tenen pensada la participació ciutadana en les decisions que ha de prendre l'Ajuntament?

El rubinenc participa en les decisions que pren l’Ajuntament en la mida que vota un partit polític amb un programa electoral determinat. I pot canviar-ho cada quatre anys participant amb el seu vot. Per mi és molt més important que tingui la possibilitat, que avui no la té, de fer arribar els seus problemes, les seves queixes, l’estat dels carrers del seu barri, la necessitat d’un ajut social o com vol que li reverteixin els seus propis impostos, de manera directa als responsables tècnics de cada àrea i que aquests tinguin l’obligació de donar una resposta efectiva i immediata. I això és una de les mesures que portem al nostre programa.