L'AUP presenta una denúncia per prevaricació i tràfic d'influències en la contractació de María Ascensión Díaz

La formació ha decidit portar el cas de la cap de Recursos Humans a la justícia "perquè és vergonyós"

L'AUP ha convidat a l'advocat Raúl Borroso per explicar la denúncia presentada
L'AUP ha convidat a l'advocat Raúl Borroso per explicar la denúncia presentada | RUBITV
Redacció
09 de maig del 2019
Actualitzat el 10 de maig a les 10:50h
Mesos enrere, la CGT i l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) van demanar la cessació de l'actual cap de l'àrea de Recursos Humans de l'Ajuntament de Rubí, María Ascensión Díaz, per estar imputada en la peça 31 del Cas Mercuri, però com que no han rebut resposta per part de l'equip de govern, la formació, sota el nom d'Alternativa Ciutadana de Rubí, ha decidit presentar una denúncia amb data 6 de maig per prevaricació i tràfic d'influències per la presumpta contractació irregular de Díaz. 

L'AUP ha convidat aquest dijous a l'advocat, Raúl Borroso, responsable del cas, el qual ha explicat que es tracta d'una denúncia "dirigida a una persona que tècnicament no pot ocupar un càrrec que està ocupant i, a la vegada, els vincles de caràcter polític o personal que fan sospitar que hi ha un interès perquè el càrrec l'ocupi aquesta persona". A més, en la denúncia també hi apareix l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, i el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, per haver pres la decisió política que Díaz ocupes la plaça de Recursos Humans. En aquest sentit, Borroso ha dit que la denúncia "no va dirigida  contra de l'alcaldessa ni del regidor, sinó que es denuncien un conjunt de fets on els responsables polítics superiors d'haver pres aquesta decisió son ells dos".

Segons Jordi Muntan, portaveu de la formació, el departament de recursos humans no el pot dirigir una persona "en aquestes condicions", un fet que no és la primera vegada que passa, ja que l'Ajuntament de Rubí ha contractat a persones implicades en casos de corrupció en altres ocasions. 

La denúncia també parla de la "incompatibilitat" de Sergi Garcia, regidor d'Educació i Salut Pública, i Maria Mas, regidora de la Dona i de Territori. Muntan ha explicat que aquesta qüestió "l'hem tingut sobre la taula durant tot el mandat i políticament hem dit moltes vegades que és vergonyós". De fet, assegura que han demanat informació sobre aquesta presumpta incompatibilitat a diverses administracions però que mai han rebut resposta. Davant d'això, consideren que "cal traslladar el tema a la justícia perquè l'intervingui".