El PSC estudia denunciar l'AUP per difamació, injúries i falsa denúncia

Els socialistes reaccionen a la que interposa l'AUP pel cas de l'actual cap de Recursos Humans de l'Ajuntament

El secretari d'organització del PSC, Rafael Güeto
El secretari d'organització del PSC, Rafael Güeto | Carla Serra
10 de maig del 2019
La denúncia de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP), que ha anunciat aquest dijous contra la cap de Recursos Humans (RRHH), ha tingut rèplica per partida doble. Per una banda, per part del PSC de Rubí i per l'altra, de l'Ajuntament. El secretari d'organització, Rafael Güeto, ha afirmat que estan estudiant també acudir a la justícia contra el partit cupaire per difamació, injúries i falsa denúncia. 

Güeto ha carregat contra l'AUP per "voler influir" en la ciutadania, ja que han fet pública la denúncia a poques hores d'arrencar la campanya electoral de les eleccions municipals. Per això, ha titllat de fer servir "les formes més ràncies, antigues i lamentables de la política" i ha afegit, "no és nova política, és la més mesquina de sempre". 

Güeto ha precisat que "la compatibilitat" de càrrecs no és nova "a la institució" i ha manifestat que no és competència del consistori rubinenc, perquè no és on desenvolupa la major part. El socialista ha recordat que precisament aquesta setmana l'Ajuntament de Sabadell, que té com alcalde un membre de la CUP, ha condemant el consistori per assatjament laboral. "Aquesta gent no pot donar cap lliçó de nova política", ha recalcat. Güeto ha defensat el procediment de l'administració local i ha insistit que l'AUP "ho sabia", "Jordi Muntan va demanar una reunió", després d'informar-se en Junta de Portaveus. 

Rèplica de l'Ajuntament 

L'Ajuntament de Rubí també ha sortit al pas de les acusacions i ha subratllat que són "falses" les acusacions als càrrecs electes i ha remarcat que no hi ha incompatibilitat i que hi ha documentació que així ho acredita. En aquest sentit, ha reiterat l'exposició de Güeto, no és l'administració rubinenca la responsable d'autoritzar compatibilitat. 

També ha assenyalat que no hi ha "cap irregularitat" en la contractació de la cap de RRHH. Ha recordat que es va incorporar a l'administracío l'1 de novembre de 2017 com a tècnica de mitjana de RRHH "a través d'una comissió de Serveis, que té una durada màxima fins al 31 d'octubre de 2019" i les tasques actuals que desenvolupa "és una assignació provisional", ajustada a la normativa actual. 

El consistori ha garantit que fins que s'ocupi la plaça "mitjançant un concurs-oposició lliure", l'actual responsable seguirà la mateixa persona. El cas "estarà resolt abans de la finalització" de l'actual comissió de Serveis.