L'aigua protagonitza l'exposició «Testimoni sensible» de Carme Llop

La mostra, que s'ha inaugurat aquest dijous, es podrà visitar fins al 20 de juliol a l'Espai Expositiu Aula Cultural

Pintura de Carme Llop
Pintura de Carme Llop | Cedida
Redacció
10 de maig del 2019
L’Espai Expositiu Aula Cultural acull fins al 20 de juliol la mostra pictòrica Testimoni sensible de l’artista rubinenca Carme Llop. Es tracta de 43 obres a l’oli on s’evidencia la fascinació de la pintora per l’aigua i la natura.

En els quadres que conformen l'exposició, l’aigua esdevé un mirall on es reflecteixen grans paratges naturals però també petites escenes protagonitzades per animals. Com és habitual en la seva obra, Carme Llop aplica la pintura amb una voluntat realista i parant especial atenció als jocs de llums i ombres. Entre elles es poden trobar inspiracions del llac de Banyoles i les salines del sud de França.

Aquest dijous l'artista ha inaugurat la mostra que ha comptat amb la participació del crític d’art Ramon Casalé, encarregat d’escriure la presentació del catàleg de l’exposició.

Fa uns mesos, Llop va fer una donació a l'Ajuntament de prop d'una vintena de quadres representatius de la seva trajectòria, des del 1987 fins al 2019, que ara són custodiats pel Museu Municipal del Castell. En ells es constata l’evolució tècnica i temàtica de l’artista. Els primers treballs inclosos a la col·lecció, realitzats amb pintura acrílica, destaquen per una base molt matèrica i pel protagonisme que hi jugen els espais interiors i les figures humanes misterioses. A mesura que passen els anys, però, Llop s’allibera d’aquest univers tancat i gira la seva mirada cap a la natura, que es converteix en la seva principal font d’inspiració. A partir de llavors, els seus quadres es caracteritzen per un ús lluminós de la pintura a l’oli.

Testimoni sensible es pot visitar els dijous i divendres de 17.30 a 20.30 h i els dissabtes d'11 a 14 h i de 17.30 a 19 hores.