Els comuns marquen com a primeres mesures «revisar i reordenar» els recursos humans del consistori

També volen millorar la participació ciutadana i multiplicar per cinc el pressupost participatiu

Membres i simpatitzants d'En Comú Podem Rubí
Membres i simpatitzants d'En Comú Podem Rubí | Carla Serra
Redacció
13 de maig del 2019
En Comú Podem ha determinat les primeres mesures que prendria en cas d'accedir a l'alcaldia, "revisar i reordenar" els recursos humans del consistori. La candidata a l'alcaldia, Ànnia Garcia, ha recalcat que necessita "un pla d'estabilització" de la plantilla que surti d'un acord amb tots els agents socials "per establir el calendari i processos" necessaris. Es tracta d'una mesura, com ha subratllat, que s'ha de dur a terme "en el menor temps possible". 

En aquest sentit, ha apuntat cap a organismes com Medi Ambient, que "està mal dotat" i el Servei de la Dona, perquè és poc proactiu en "plantejar polítiques", un fet que ha atribuït a la falta de recursos. Garcia ha explicat que hi ha procediments "que no s'acaben d'entendre" i "s'allarguen", amb la qual cosa "generen precarització". Ha recordat que l'administració rubinenca "és la més precària de tot l'Estat".

Ha aprofitat per criticar que l'actual cap de Recursos Humans, malgrat estar de forma temporal, estigui al càrrec per una comissió de serveis i al seu parer "aquesta no és la solució". La seva aposta és fer-ho a través de "processos clars i transparents, que ocupin la plaça persones adequades. Sense ombres de dubtes", ha finalitzat. 

Pressupost participatiu de 750.000 euros

El número 2 de la llista, Andrés Medrano, ha assenyalat diverses propostes en matèria de participació. Per exemple, s'ha compromès a multiplicar per cinc el pressupost participatiu impulsat aquest mandat -ha estat de 150.000 euros-. De fet, Medrano ha posat a decisió ciutadana "qualsevol actuació superior al 3%" del pressupost i d'aquesta manera, "estarà tot normativitzat". Al cap i a la fi, com ha indicat, "és un canvi de mentalitat".

En aquesta línia, ha carregat contra l'actual funcionament dels plens, ja que, segons ha manifestat, la població no sap les mocions que s'aproven, la informació no es penja amb immediatesa al web i "la participació és complicada", entre d'altres queixes. Per això, ha plantejat, entre d'altres, un plenari anual en el que "s'escoltin totes les veus".