Reforç d'FGC i limitacions d'aparcament amb motiu de «Los 40 Primavera Pop»

El macroconcert reunirà prop d’una vintena d’artistes aquest dissabte 18 de maig a partir de les 20 h

El festival "Los40 Primavera Pop" a Rubí l'any passat
El festival "Los40 Primavera Pop" a Rubí l'any passat | Localpres
Redacció
14 de maig del 2019
Per tercer any consecutiu, Rubí torna a acollir el festival Los40 Primavera Pop. El macroconcert que organitza l'emissora de ràdio Los40 i l'Ajuntament reunirà prop d'una vintena d'artistes aquest dissabte 18 de maig a partir de les 20 h.

A causa de la gran assistència prevista, es recomana evitar l'ús del vehicle privat sempre que sigui possible. Les persones que vinguin d'altres municipis tenen a la seva disposició el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb dues línies que tenen parada a Rubí. La companyia ferroviària també ha previst un reforç del servei consistent en el perllongament de la línia L6 fins a Rubí i en la sortida de més trens des de Terrassa Nacions Unides que, a partir de Sarrià, circularan en l’horari habitual dels trens L6.

També es preveu la posada en marxa de trens especials una vegada finalitzi el concert en funció de la demanda que es produeixi.

D’altra banda, amb motiu de la celebració, l'aparcament de l'Escardívol es veurà limitat temporalment. Des d’aquest dimarts, ja no es pot estacionar a la zona més propera a la rotonda de la C-1413. El dijous vinent a partir de les 6 h, les restriccions es faran extensives a l'altra meitat de l'aparcament i al carrer Joaquim Blume. Per facilitar la mobilitat als carrers i accessos propers a l’Escardívol durant el dia del concert, el Servei de Mobilitat de l’Ajuntament també té previstos tot un seguit d’itineraris on s’indicaran amb senyals les zones recomanades per aparcar.

Recordem que és un concert gratuït i obert a tothom i, per tant, l'Ajuntament facilitarà que les persones amb diversitat funcional puguin gaudir plenament del festival. Amb aquesta intenció, s’instal·larà al recinte una plataforma amb vigilància i degudament equipada amb rampes i baranes perquè el públic amb mobilitat reduïda tingui una bona visió de l’espectacle. A més, s’ha previst una reserva d’estacionament limitada al passeig de la Riera per a persones amb problemes de mobilitat que comptin amb la corresponent identificació.

A més,  entre les 19 h i les 24 h, s'habilitarà una carpa per prevenir i atendre possibles agressions masclistes. Aquest punt, a càrrec de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya, estarà situat molt a prop de l’escenari i comptarà amb un equip de dues persones, a banda d’una altra parella que recorrerà l’Escardívol fent tasques d’informació i sensibilització entre el públic. A la carpa es podrà trobar diferent material divulgatiu i es resoldran els dubtes de les persones assistents. Quan s’hi adrecin possibles víctimes d’agressions, aquestes seran derivades a un espai reservat on podran ser ateses de manera discreta en coordinació amb els cossos de seguretat.