Ana Maria Martínez: «Ningú em vindrà a donar lliçons d'integració»

La DGAIA defensa l'eficàcia del model i atribueix el rebuig al desconeixement

El lloc on volen traslladar els menors tutelats per la Generalitat
El lloc on volen traslladar els menors tutelats per la Generalitat | Albert Hernàndez
Albert Hernàndez / Carla Serra
15 de maig del 2019
Actualitzat el 17 de maig a les 10:41h
L'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha sortit al pas de les crítiques que en les darreres hores ha rebut el municipi i ella per tot l'afer amb el trasllat de menors tutelats per la Generalitat a l'antic Hotel Terranova: "Ningú em donarà lliçons d'integració", ha afirmat a RubiTV. Ha afegit que "no ofèn qui vol sinó qui pot", Martínez ha defensat que la Generalitat pren una decisió "unilateral" des de Barcelona i "nosaltres som la mala gent. No ho assumirem", ha etzibat. 

"Em sembla molt simple dir que som racistes", ha dit i ha assegurat que "no som una ciutat xenòfoba, som un municipi d'acollida" i ha recordat que porten anys treballant anys "perquè la convivència sigui exemplar". L'alcaldessa ha recalcat que aquests discursos "alimenten posicions que no ens defineixen", a la vegada, també que ho fan amb "posicions radicals".  

Martínez ha carregat contra la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) perquè "no s'ha treballat bé" i una mesura d'aquestes característiques, al seu parer, requeria de consensos amb l'Ajuntament i els veïns i "no informar el passat 2 de maig que hi havia en marxa unes obres, les quals desconeixia, i que en el termini de dues o tres setmanes es traslladarien, em diuen, 70 persones". Ha recalcat que aquest número no és l'adequat per "integrar" i haurien de ser "tipus habitatge".  

Per ara, els treballs a l'hotel estan aturats i malgrat que "quan una situació que està mal feta, és complicat fer enrere", confia que s'eviti el trasllat d'aquest grup de MENAS a la població. 

La DGAIA garanteix que no abandonarà Rubí

La directora de la DGAIA, Ester Cabanes, ha garantit que no s'abandonarà Rubí, que hi haurà tècnics d'immigració, salut i de la Generalitat, així com agents socials del municipi, "no s'han de preocupar no abandonarem a ningú. Farem un seguiment acurat", ha insistit Cabanes en un contacte d'aquest dimecres amb la premsa, i ha continuat, "no han de tenir por".

Cabanes ha explicat que a principis de maig va traslladar al consistori vallesà que a mitjans de juny es preveia l'obertura d'aquest centre. Es tracten de persones en "emergència" del sud d'Àfrica i procedents de Sant Just Desvern, on "estan funcionant molt bé" i "no hi ha hagut cap queixa", ha rematat. 

Cabanes ha atribuït les protestes generades, especialment les viscudes aquest dimarts a les portes de l'espai en qüestió, al desconeixement del model i ha afirmat que ha donat bons resultats on s'ha dut a terme i no ha dubtat que Rubí no serà una excepció. Per això, ha posat l'accent en què es treballarà per donar "bona informació" i ha determinat que l'objectiu és que els menors s'instal·lin a l'Hotel Terranova. La directora general ha justificat l'elecció de la localitat, perquè "és una ciutat d'acollida i amiga de la infància".