La Biblioteca acull el primer debat electoral en clau jove de Rubí

L'activitat moderada pel periodista rubinenc Rubén Cabús se celebrarà demà, dijous 16 de maig, a les 19.30h

Una trobada de joves
Una trobada de joves | CCPJ
Redacció
15 de maig del 2019
Aquest dijous, a partir de les 19.30h, l'auditori de la Biblioteca acollirà un debat electoral en clau jove. És la primera vegada que s'organitza un debat d'aquestes característiques, una sessió que pretén que la ciutadania pugui conèixer les propostes destinades als joves dels partits que es presenten a les eleccions del 26M.
 
Un dels reptes d'aquest debat, moderat pel periodista rubinenc Rubén Cabús, és donar veu als joves de la ciutat i per això s'oferirà la possibilitat al públic assistent de fer preguntes als representants de les formacions polítiques que participen al debat.

El debat dividit en 3 grans blocs

El debat, organitzat per Rubijove, girarà entorn a tres grans eixos. El primer bloc és l'emancipació, tenint especial rellevància l'educació, l'ocupació i la problemàtica de l'habitatge. Un segon bloc a debatre seran les propostes vinculades a la cultura, l'oci i la creativitat. Finalment, es dedicarà un tercer bloc a la cohesió i la convivència. Els partits tindran uns minuts per explicar les seves propostes vinculades a aquests tres eixos i també una estona per replicar-se entre si.
 
Els candidats joves, protagonistes del debat
 
A aquest debat electoral en clau jove s'ha convidat les 10 formacions polítiques que es presenten als comicis del pròxim diumenge 26. L'únic requisit és que la persona que representi cadascun dels partits formi part de la llista electoral i que sigui menor de 30 anys. D'aquesta manera, el debat es diferencia dels altres dos debats previstos a Rubí durant aquesta campanya electoral.
 
Han confirmat la seva presència al debat el PSC, ERC, Cs, AUP, En Comú Podem Rubí i JxCat. El torn de paraula dels participants d'aquest debat se sortejarà en directe just a l'inici del debat.