El conseller de Treball recorda que fa un mes es va signar un pacte contra el racisme

Davant dels incidents produïts a Rubí per un projecte de centre de menors, Chakir El Homrani surt al pas de l'alcaldessa del PSC

NacióDigital
15 de maig del 2019
El conseller de Treball i Afers Socials de la Generalitat, Chakir El Homrani, ha recordat a l'alcaldessa de Rubí -però sense esmentar el seu nom ni el del municipi- que el passat mes d'abril es va signar un acord nacional sobre la immigració i contra el racisme i la xenofòbia dels principals partits polítics, entre els quals el PSC, del que forma part l'alcaldessa María Martínez.

Davant dels incidents produïts ahir en aquesta població del Vallès Occidental pel projecte d'instal·lació d'un centre d'acolliment de menors no acompanyats, El Homrani ha expressat en un tuit que aquesta és "l'única resposta que podem donar avui. La nostra responsabilitat, la responsabilitat de tots i totes. En això treballem i continuarem treballant", i hi ha adjuntat la pàgina de l'acord que fa referència a les obligacions que assumien els signants, la majoria de les quals s'orienten a impedir l'estigmatització dels immigrants i a barrar el pas a actituds que perjudiquin la convivència.

Una altra de les reaccions del dia procedeix de l'entitat SOS Racisme, que ha denunciat l'aparició d'actituds discriminatòries entre els opositors al centre de menors, que van derivar en un escarni contra la directora general d'Atenció a la Infància, que va haver de sortir del llocs dels fets escortada per agents mossos d'esquadra.

Rubí ostenta el "Segell Ciutat Amiga de la Infància", que lliura la Unicef, des de l'octubre de 2016. L'actual alcaldessa Ana María Martínez va recollir el Segell en un acte celebrat el mes següent a Santander. El febrer de 2017, la regidora de l'àrea de Serveis a les Persones, Marta García,va assistir a un acte de suport del món local a la campanya "Volem acollir", organitzada per l'entitat "Casa nostra, casa vostra".