Eleccions Municipals 2019

Ahmed Nasser: «Espanya és una democràcia limitada»

Els portaveus del moviment "Votar és un derecho" reivindiquen el dret a vot dels joves fills d'immigrants

per Redacció , 16 de maig de 2019 a les 09:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Aquest dijous a la tarda Rubí ha celebrat un acte del moviment "Votar és un derecho" que denuncia els problemes que tenen molts fills d'immigrants, nascuts a l'estat espanyol, per poder exercir el seu dret a vot.


L'acte, que ha tingut lloc a les portes de l'Ajuntament, ha comptat amb la presència de Safia El Aaddam i Ahmed Nasser El Alaoui, portaveus d'aquest moviment que va resultar un èxit a les passades eleccions generals, on centenars de persones a tot l'estat espanyol van cedir el seu vot col·laborant amb aquesta iniciativa.

Safia El Aaddam ha explicat que "vàrem començar la campanya per la injustícia, la burocràcia i el racisme institucional" i ha exposat el seu cas en el qual ella, nascuda a Tarragona, no pot exercir el seu dret a vot: "sóc igual d'espanyola que qualsevol persona, però en néixer se’m va imposar un número d'identificació estranger. Tinc un permís de residència on he nascut". 


Per la seva banda, Ahmed Nasser El Aloui argumenta que "l'estat espanyol és una democràcia limitada per permetre aquesta situació" i ha reivindicat el dret a vot com un dret universal.
 

 

Participació