Una quarantena de voluntaris recullen 270 quilos d'escombraries als boscos de Bellaterra

L'acció, organitzada per la plataforma rubinenca ZEO, està emmarcada en la convocatòria europea Let's Clean Europe Day

Els voluntaris a la recollida d'escombraries de PlataformaZEO d'aquest diumenge 12
Els voluntaris a la recollida d'escombraries de PlataformaZEO d'aquest diumenge 12 | PlataformaZEO
Redacció
17 de maig del 2019
Una quarantena de persones s'han reunit aquest diumenge per recollir escombraries pels voltants de Bellaterra, una activitat organitzada per la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO), nascuda a Rubí. En aquesta ocasió, la sortida va comptar amb l'assistència dels candidats a la presidència de l'EMD, Quim Oltra i Jordi Macarulla.

Aquesta acció, emmarcada en la convocatòria europea Let's Clean Europe Day, té com a objectiu iniciar a la població en la neteja de boscos i aconseguir dades sobre les escombraries trobades per reduir el màxim possible les emissions de CO2.

Els participants es van dividir en dos grups per a abastar diferents zones de la urbanització. Un dels grups va realitzar la neteja de boscos caminant mentre que l'altre va fer plogging, la nova tendència del runnig que ajuda a frenar el canvi climàtic. Aquest darrer grup, format per 6 persones, es va encarregar de recollir les escombraries del camí del Parc del Torrent de la Bonaigua i van trobar tota classe de residus abandonats, des de múltiples galledes de pintures i cables abandonats fins a antics lavabos i mobles.

Al llarg de la sortida els voluntaris van recollir un total de 270 quilos d'escombraries. 

A més, els participants van poder viure l'experiència Tesla, una xerrada d'Albert Salazar, propietari del cotxe Tesla exposat davant de l'estació de Bellaterra i un actiu veí de la ciutat, el qual va assegurar que "el futur de la mobilitat serà el cotxe elèctric" i que "encara que al principi pugui suposar una inversió més gran que comprar-se un cotxe convencional, a la llarga t'estalvies diners en gasolina i altres impostos, i a més estàs fent una gran acció ZEO".

La jornada va finalitzar amb un pica-pica sostenible.