Set de cada 10 empreses creades amb l'assessorament de l'OSE continuen obertes

Després de tres anys, aquestes empreses tenen una taxa de supervivència superior a la del Vallès Occidental i a la de la demarcació de Barcelona

Redacció
17 de maig del 2019
Les empreses creades el 2015 amb l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí ja mostren, després de tres anys, una taxa de supervivència del 77,3%; un índex superior a la del Vallès Occidental i a la de la demarcació de Barcelona.

Aquí a la ciutat, la taxa supera en més de vuit punts a la de l'any passat i en més de 27 a la de fa cinc anys. En els últims cinc anys, la taxa de supervivència mitjana a Rubí és del 64,4%, mentre que a la comarca és del 59,5% i a la demarcació de Barcelona del 58,7%.

La Diputació de Barcelona organitza cada any un estudi en el qual s'analitza la situació de les empreses que s’han constituït a la demarcació amb l’assessorament dels 44 centres locals de serveis a les empreses de la zona, entre els quals hi trobem l’OSE.

L'any 2015 a tota la demarcació de Barcelona, 1.592 persones emprenedores van posar en marxa una empresa junt amb l'acompanyament dels serveis a les empreses dels seus municipis. Aquí a Rubí, ho van fer 23 persones, de les quals 22 han participat en l’estudi. Aquest estudi també conclou que les empreses que es mantenen en funcionament tres anys  tenen de mitjana 1,5 persones en plantilla i una facturació mitjana de 60.735 €.

El Servei de Creació d'Empreses, situada a la Masia de Can Serra, ajuda de forma gratuïta a persones amb una idea de negoci a valorar la viabilitat i madurar el seu projecte, al mateix temps que se'ls ofereix informació dels recursos que tenen al seu abast.