Rubí Acull convoca una manifestació el 23 de maig

La plataforma va celebrar ahir una reunió per afrontar la polèmica generada al voltant del centre de menors estrangers

Reunió de la plataforma Rubí Acull al Crac
Reunió de la plataforma Rubí Acull al Crac | Sergio Cerdán
Redacció
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:24h

Aquest dijous la plataforma Rubí Acull ha celebrat una nova reunió oberta al públic al CRAC i ha comptat amb una forta presència de la ciutadania rubinenca, entre ells, representants de ERC, AUP i Rubí Republicana.

Durant la trobada, s'han recollit propostes per donar resposta a aquesta situació. Segons Clara Gascón, membre de Rubí Acull,"hi ha gent que té ganes d'acollir a Rubí i de tenir diàleg amb els veïns i les administracions".

Molts ciutadans han criticat el paper que ha jugat l’alcaldessa en funcions, Ana Maria Martínez, ja que consideren que la seva actitud no ha tranquil·litzat els veïns, sinó tot el contrari, que “ha posat benzina al foc de la polèmica”.

La plataforma considera que cal deixar aparcat aquest tema fins passades les eleccions municipals. Creuen que el debat sobre el centre de menors continuarà vigent passat el 26 de maig i que, en aquests moments, "només serveix per disputar-se uns pocs vots". També han reclamat que els veïns tinguin un espai més tranquil i lluny del focus mediàtic on puguin informar-se.

Una de les propostes que s'han posat sobre la taula és parlar amb els centres educatius de la ciutat per posar en marxa activitats de conscienciació sobre el tema i sobre la situació actual de les persones refugiades. "No són delinqüents ni menors problemàtics", per això demanen que s'expliqui la realitat d'aquestes persones. De fet, afirmen que segons les dades facilitades pels Mossos d'Esquadra, el 82% dels menors que van arribar a Catalunya entre el 2016 i el 2018 no han delinquit mai.

Finalment, s'ha decidit convocar una gran manifestació a favor de l'acolliment el pròxim dijous 23 de maig, a les 19h, a la plaça de l'Estació. Els membres de la Plataforma han explicat que "tots aquests esdeveniments ens han entristit i ens han allunyat del Rubí que volem construir" i han afirmat que "no ens quedarem de braços plegats ni contribuirem a la confrontació".