Rubí Jove promou la implicació dels instituts en la lluita contra l'assetjament LGTBIfòbic

Rubí denúncia la discriminació d'aquest col·lectiu amb motiu del Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia

Manifestació de l'Orgull Gai a Barcelona
Manifestació de l'Orgull Gai a Barcelona | Adrià Costa
Redacció
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:46h
Aquest divendres, 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia amb l'objectiu de denunciar la discriminació que pateixen les persones homosexuals, bisexuals, transsexuals i intersexuals.

Ara fa un any, Rubí Jove va començar a treballar una iniciativa per impulsar als instituts públics de la ciutat el projecte #Desafiem l'assetjament LGTBIfòbic, que busca la implicació dels mateixos centres educatius en la prevenció d'aquest tipus de bullying i l'acceptació de la diversitat sexual i de gènere. 

Els instituts participants van designar les seves persones referents dins el projecte, escollides entre el professorat i l'alumnat de cada centre. Tant els docents com els joves van rebre formació sobre el tema del col·lectiu Alan Món, el personal dels centres sanitaris i l'Aula Jove, entre d'altres.

Després d'aquestes formacions prèvies, les persones referents van començar a treballar als seus respectius centres, donant a conèixer el projecte a la resta d'alumnat i dissenyant les primeres accions a desenvolupar. Paral·lelament, es van convocar trobades quinzenals a l'Espai Jove Torre Bassas per compartir la feina feta i coordinar iniciatives conjuntes, com un pacte contra l'assetjament LGTBIfòbic que demana l'adhesió de l'alumnat o una campanya de visibilització del projecte consistent en adhesius i banderes amb lemes ideats pels mateixos joves. 

L'INS Torrent dels Alous, el Duc de Montblanc i La Serreta són els tres centres de la ciutat que s'han sumat a la iniciativa de Rubí Jove. En aquest darrer, es pintarà un mur del pati de l'institut al voltant de la temàtica "singularitat i diversitat", del 27 al 31 de maig.