El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l'Ajuntament sobre el centre de menors no acompanyats

La formació denuncia que la Generalitat de Catalunya està prenent decisions unilateralment

L'alcaldessa de Rubí s'ha posicionat al costat dels manifestants
L'alcaldessa de Rubí s'ha posicionat al costat dels manifestants | Carla Serra
Redacció
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:33h
El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Rubí ha emès un comunicat aquest dilluns en relació a l'obertura del centre de menors no acompanyats a l'antic hotel Terranova, a Can Rosés. En aquest comunicat, els socialistes exigeixen al govern de la Generalitat que "dialogui amb l'Ajuntament de Rubí i amb la ciutadania i que deixi de prendre decisions unilaterals". 

També denuncien que "fa molts anys que la Generalitat no aixeca el telèfon davant les necessitats de Rubí" i demanen "respecte a l'ajuntament i als ciutadans i ciutadanes": "Volem buscar solucions efectives, i per la via de la imposició que utilitza la Generalitat no ho aconseguirem". 

La formació local ha volgut deixar molt clar que "sempre hem treballat per a la plena integració de totes les persones en situació de vulnerabilitat", però consideren que els processos d'inclusió social i l'emancipació dels menors no acompanyats "no es resoldrà sense la necessària coordinació i complicitat de totes les administracions i també del conjunt de la ciutadania". En aquest sentit, posen en relleu "la incapacitat manifesta del Govern i especialment d'Esquerra Republicana de Catalunya" per gestionar l'arribada d'aquests menors.

També insten a la Generalitat a tancar urgentment el "Protocol d'aterratge" que va anunciar a l'abril amb la participació de tots els agents implicats per coordinar millor les accions del trasllat dels menors.