eleccions municipals 2019

La UAB esborra (una altra vegada) el mural «partidista» de la plaça Cívica

Compleix amb el requeriment de la Junta Electoral

per Albert Hernàndez , 21 de maig de 2019 a les 13:00 |
La nova pintada a l'edifici del restaurant de la UAB | @ShaAcabat
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) viu instal·lada en un bucle des de l'arrencada de les campanyes electorals de l'últim mes i mig: pintar, repintar i tornar a esborrar pintades "partidistes" al campus, com així ho ha titllat la Junta Electoral. El darrer episodi s'ha viscut aquest dilluns, quan ha desfet el mural que un grup d'estudiants va fer el passat 13 de maig a la plaça Cívica. 

Fonts de la UAB han assegurat que compleixen amb el requeriment que els ha arribat de la Junta Electoral, "simplement, hem acatat", han subratllat. Una mesura a instància de l'entitat S'ha Acabat, que va denunciar aquesta acció estudiantil, tal com ha manifestat en una piulada.   Per contra, els autors del mural, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans-UAB (SEPC-UAB), ha criticat que s'hagi actuat "amb nocturnitat i traïdoria" i ha qüestionat "Per què no ho fan quan els veu tothom?". 

Recreació del mural original 

La pintada era una recreació de l'original, que hi havia sobre la façana del restaurant de la plaça Cívica, però amb algunes diferències respecte a l'original, es mantenien les mateixes tres paraules, el puny alçat, la senyera i la bandera comunista, afegint una estelada i el símbol feminista.

La nova pintada, ara esborrada, a l'edifici del restaurant de la UAB Foto: @ShaAcabat


Pintades prohibides   
 
La Junta Electoral Provincial de Barcelona, el passat 12 d'abril, va obligar la UAB a esborrar "en el termini més breu possible" els murals i pintades amb "símbols partidistes", que es poguessin identificar amb alguna de les candidatures presentades per a les eleccions espanyoles. L'entitat S'ha Acabat, que va denunciar aquestes pintades, dies després, va recórrer a la Fiscalia per mantenir les pintades i consideraven que podria constituir un delicte de "desobediència". 

La UAB, aprofitant les vacances de Setmana Santa, va netejar i repintar diferents zones del campus. Però el passat dijous, la Junta Electoral va donar 72 hores perquè desapareguessin tots aquests elements, entre els quals feia referència a l'emblemàtica obra de la plaça Cívica. La universitat va assegurat que compliria amb la resolució. 

 

Participació