Rubí acull la primera fase de la 7a edició dels Premis Vinari

Aquest dilluns ha arrencat el concurs amb la participació de prop de 1.000 referències de vins

Copa de vi
Copa de vi | Quico Ortega
Redacció
21 de maig del 2019
Aquest dilluns s'ha donat el tret de sortida oficial a la setena edició del concurs de vins catalans Premis Vinari, organitzat per VADEVI.cat i amb el patrocini de l'Ajuntament de Rubí, entre de molts altres, amb l'objectiu de donar a conèixer l'ampli ventall de vins que s'elaboren al país i d'orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat.

La iniciativa ha començat amb la fase de tastos preliminars que avaluen les prop de 1.000 referències de vins a Vilafranca del Penedès. A partir d'ara, el concurs es prepara per a una primera fase que se celebrarà a Rubí a principis del mes de setembre. D'aquí sortiran els guanyadors que es donaran a conèixer a la gala de lliurament de premis que se celebrarà a l'Auditori de Vilafranca del Penedès el divendres 11 d'octubre. 

L'estructura del concurs consolida les categories de les edicions anteriors, en què es reconeixen els millors vins blancs joves, blancs amb criança, negres joves, negres de criança, negres de guarda, vins dolços, vins rosats, escumosos rosats, escumosos joves, escumosos reserva, escumosos gran reserva i escumosos antigues reserva. A més, cadascuna d'aquestes categories, al seu torn, concedeix una distinció de bronze, plata i or. L'escumós amb puntuació més alta rebrà el Gran Vinari Escumós i el millor de tots els vins s'endurà el Gran Vinari d'Or. 

També hi ha premis especials al millor projecte ecològic, a la trajectòria professional, a la millor etiqueta, imatge o packaging i al millor celler (que serà per a qui s'emeporti més guardons).

A banda d'això, enguany l'organització ha apostat per introduir un nou premi per reconèixer el millor membre del jurat.