Junts per Rubí presenta les seves propostes per als més joves de la ciutat

Èric Zaldívar, número 7 de la candidatura, ha estat l'encarregat de donar-les a conèixer

Èric Zaldivar, Junts per Rubí
Èric Zaldivar, Junts per Rubí | Cedida
Redacció
22 de maig del 2019
Junts per Rubí ha presentat les seves propostes juvenils per als pròxims comicis de diumenge, fonamentades "en les necessitats que han detectat en els joves rubinencs i rubinenques" i que aborden qüestions socials, d'oci, formació, treball i mobilitat.

Per a la formació, dels joves "depèn el futur del partit, la societat i la ciutat de Rubí" i és per això que han escollit a l'Èric Zaldívar, jove rubinenc i número 7 de la candidatura, per donar a conèixer les propostes pensades per aquest col·lectiu de la població.

Zaldívar ha parlat de potenciar la mobilitat internacional a l'àmbit educatiu creant beques universals mensuals pels alumnes que facin una estança educativa o de pràctiques internacional i potenciar un sistema de beques per valorar el talent dels estudiants tant d'instituts com universitaris.

Pel que fa a mobilitat, proposen ampliar el servei d'autobús nocturn que hi ha per Festa major en altres dates com Sant Joan, festivals de música i nit de Cap d'Any. També volen augmentar la gratuïtat al transport públic de Rubí dels 16 als 18 anys amb l'objectiu de potenciar l'autonomia dels joves.

En l'àmbit laboral, consideren que cal facilitar més informació als joves sobre les oportunitats laborals a la ciutat, així com crear places de pràctiques remunerades pels estudiants de Formació Professional universitaris.

Zaldívar també ha mencionat altres propostes com ampliar l'skatepark i crear un espai per practicar parkour, obrir els patis dels centres eduactius els set dies de la setmana, facilitar l'accés dels artistes i grups locals a espais d'exposició i ampliar l'horari d'obertura, el personal i les aules nocturnes d'estudi de la biblioteca municipal.

Finalment ha remarcat la importància de fomentar la participació dels joves a títol individual i de les entitats juvenils a través d'un Consell de Joves Municipal, a banda d'activar un protocol de col·laboració feminista per festes  lliures de sexisme i un altre contra l'assetjament escolar fent campanyes de sensibilització i promoure el retorn de l'Oasi Jove, un programa de ràdio juvenil "que va censurar l'alcaldessa Ana Maria Martínez a causa d'un episodi de sàtira política".