Eurovisió acaba de prendre aquesta decisió sobre Miki i la gent està molt enfadada

Miki Núñez, durant els assaigs
Miki Núñez, durant els assaigs | YouTube
Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:25h
Les xarxes socials s'estan omplint de crítiques a Eurovisió després que el festival hagi anunciat que retira 6 punts a Miki a causa d'un "error". Per tant ara, amb els nous resultats, La venda es queda amb 54 punts, en comptes de 60.

I com és que Eurovisió ha pres aquesta decisió? Doncs tot es remunta al dia de la gala. Aquella nit el jurat de Bielorússia va revelar els seus vots abans d'hora i va ser sancionat pel festival, que va optar per anul·lar les seves puntuacions. Per tal de compensar els vots anul·lats de Bielorússia, Eurovisió va decidir aplicar un algoritme basat en les votacions d'altres països i repartir els punts que faltaven. 

Ara, però, han descobert que hi va haver un error en l'aplicació d'aquest algoritme i per això han tornat a "calcular els resultats". En aquestes noves puntuacions, Miki té 6 punts menys, tot i que continua mantenint la 22a posició en el rànquing. Altres països, en canvi, sí que han vist com baixaven en el rànquing a causa d'aquests nous resultats: Noruega, per exemple, ha passat de cinquè a sisè després que el festival li hagi retirat 7 punts.