En Comú Podem Rubí proposa crear una Regidoria de Gent Gran

La candidatura que encapçala Ànnia Garcia aposta perquè sigui una de les prioritats del proper mandat

Dues persones grans a la residència
Dues persones grans a la residència | AFT
Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:37h
En Comú Podem (ECP) Rubí ha presentat aquesta tarda les seves propostes en l’àmbit de la gent gran. La formació proposa crear una regidoria que s’encarregui específicament de les polítiques destinades per aquest col·lectiu.

Andrés Medrano, número dos de la formació, considera que "la gent gran no pot ser un col·lectiu etiquetat i abandonat, és una part fonamental de la societat. La seva capacitat d'aportar coses no s'està aprofitant a la nostra ciutat". De la mateixa manera, Ànnia Garcia, candidata a l'alcaldia de la formació, ha dit que cal posar especial atenció en la detecció del risc d'exclusió i soledat d'aquest col·lectiu, ja que tenen problemàtiques de salut, habitatge i mobilitat.

A més, la formació considera que la soledat és la causa del distanciament de la gent gran amb la resta de la societat, provocant desinformació sobre qüestions com la pobresa energètica o l'economia precària, entre d'altres. Així doncs, proposen crear un sistema de radars; un programa que funciona mitjançant voluntariats i que actualment ja està en marxa en poblacions com Barcelona.

A banda d'això, Garcia ha explicat que cal fer una diagnosi poblacional de les urbanitzacions de la ciutat per tal de conèixer la realitat de tota la gent gran: "La nostra aposta és fer una descentralització de centres cívics. Cal portar-los als barris amb activitats per a tothom".

Per la seva banda, Juan Antonio Mestanza, número setze de la formació, ha criticat que per a l'actual l'Ajuntament "la gent gran som els grans oblidats. Només es preocupen per nosaltres en coses que no ens pertoquen directament. Crear una regidoria per a la gent gran és imprescindible".