Meteorologia

La pluja aigualeix l'inici de cap de setmana... i el final de campanya

La temperatura recularà lleugerament

per Redacció, 24 de maig de 2019 a les 08:30 |
Núvols de tempesta sobre Sabadell | Albert Segura
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres tindrem cel molt ennuvolat o cobert amb creixement de nuvolades. Malgrat tot, s'obriran algunes clarianes transitòries durant les hores centrals del dia, sobretot a la meitat sud i a ponent.

De matinada s'espera precipitació que avançarà d'oest a est i acabarà afectant qualsevol punt durant el matí. A partir de migdia s'esperen xàfecs de distribució irregular. En general la precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada, si bé localment serà forta al terç oest durant el matí i anirà acompanyada de tempesta i localment de calamarsa o pedra a la tarda. S'acumularan quantitats de precipitació poc abundants (entre 5 i 20 mm) o localment abundants (entre 20 i 50 mm) i és possible que en alguns punts se superin els 50 mm (molt abundants). La cota de neu de matinada voltarà els 2600 metres i tendirà a baixar fins a situar-se al voltant dels 2300 metres a partir de la tarda.


Temperatura mínima semblant o lleugerament més baixa i la majoria de valors es donaran al vespre. La temperatura màxima serà entre moderadament i acusadament més baixa, tret del litoral central i sud on serà lleugerament més baixa. La mínima es mourà entre 1 i 6 ºC al Pirineu, entre 4 i 9 ºC al Prepirineu, entre 6 i 11 ºC a la depressió Central i prelitoral, i entre 9 i 14 ºC al litoral. La màxima oscil·larà entre 17 i 22 ºC al litoral, entre 13 i 18 ºC al Pirineu i entre 19 i 24 ºC a la resta del territori.
 

 

Participació