Uns 55.000 rubinencs estan cridats a votar en les eleccions municipals i europees

S’habiliten 25 col·legis i 85 meses electorals, que obren les portes de 9 a 20 h

Urna en un dels districtes de Rubí
Urna en un dels districtes de Rubí | Carla Serra
Redacció
26 de maig del 2019
Actualitzat a les 8:38h
Un total de 55.250 persones poden exercir el dret a vot en les eleccions municipals i europees aquest diumenge 26 de maig per escollir els seus representats a l'Ajuntament i els integrants del Parlament europeu. La ciutat disposa de 85 meses electorals repartides en 25 col·legis, que obren les seves portes de 9 a 20 h.

Una cinquantena de treballadors del consistori actuen com a transmissors i representant de l'administració per transmetre al Centre de Tractament de Dades el resultat de l'escrutini, en aquest cas de les dues convocatòries, de cadascuna de les meses que tinguin assignades. També han de transmetre dades de les incidències en l'obertura de les meses electorals i els avanços de participació.

A més dels ciutadans i ciutadanes espanyoles que figuren al cens electoral, també poden votar les ciutadanes i ciutadans estrangers de la Comunitat Europea i d’altres països amb acord de reciprocitat amb Espanya, que van sol·licitar la seva inclusió al cens dintre dels terminis establerts. Aquests darrers països són els següents: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Trinitat i Tobago i Xile.

Avanços de participació

Entre les 8 i les 9 h es constitueixen les meses electorals. A les 9 h es comença a votar. Els avanços de participació seran a les 14 h i a les 18 h. A les 20 h es tancaran els col·legis i s’iniciarà el recompte de vots.

La jornada electoral, els resultats i altres dades d’interès (avanços, consulta de col·legi i mesa electoral) es poden seguir al web municipal i mitjançant l'aplicació Rubí Eleccions. També podeu seguir l'evolució de la jornada electoral a Rubitv.cat.