Els 20 esportistes que es mullen aquestes municipals i prenen partit

Antonio García Robledo, Ronaldinho, Noe Jordana, Ángel Martínez, Oleguer Presas i Carlota Darner són algunes de les persones que s'han posicionat de cara al 26-M

Ronaldinho, en una imatge d'arxiu
Ronaldinho, en una imatge d'arxiu | FCBarcelona
NacióDigital
24 de maig del 2019
Les municipals s'han omplert d'esportistes -en actiu o ja retirats- que formen part de les llistes. Alguns ho fan com un gest simbòlic de suport mentre que d'altres tenen o volen tenir responsabilitats de govern.

Entre els esportistes d'elit destaca el cas d'Antonio García Robledo, jugador del Balonmano Granollers –de la màxima categoria de l'handbol estatal- i campió del món amb la selecció espanyola que formarà part de la llista del PSC de la Llagosta. Ángel Martínez, actual capità del Centre d'Esports Sabadell de Segona B i exjugador de l'Espanyol i el Girona, també ha fitxat pel PSC, però en aquest de Girona, com recull El Món.

El PSC –com ha fet a Madrid amb Pepu Hernández- també ha pescat en el món del bàsquet. Berni Álvarez, que va jugar a l'ACB amb València i Lleida i ara entrena el CB Tarragona, formarà part de la llista dels socialistes a la capital tarragonina. Jackson Quiñonez, tres vegades olímpic, salta a la política amb el PSC de Lleida després de brillar en les disciplines de velocitat.

Entre les llistes de Junts per Catalunya també hi ha diversos esportistes. A Igualada, l'alcalde Marc Castells ha fitxat per partida doble: Carlota Darner (advocada i capitana del bàsquet local) i Elagi Deitg (porter de l'equip d'OK Lliga). Titi Roca, excapità del Clup Patí Vic, repeteix a la llista de l'alcaldessa Anna Erra després de quatre anys com a regidor. S'enfrontarà amb Cristina "Motxa" Barceló, sis vegades campiona d'Europa amb el Voltregà i número 11 d'ERC.

Sense marxa d'Osona, Pere Casacuberta, l'ultim or “blanc” sub20 en un mundial de cross, lidera els Independents per Gurb. L'exmarxador Jordi Llopart, plata als Jocs de Moscou 1980, és el número 13 de l'extravagant llista d'Unitat de Centre (UDEC) de Canet, formada per exmilitants del PP i de Podem.

Noe Jordana, referent del bàsquet gironí, dona suport públicament a Guanyem, la confluència que impulsa la CUP. Fem Manresa, la llista dels cupaires, EUiA i Som Alternativa, la lidera Roser Alegre, jugadora del Rugy Femení. L'exgimnasta Marina Fernández, or per equips al Mundial del 2013, és la número 5 de Cs a Sabadell. Rafa Flores, per la seva banda, és el seleccionador català de trail de la Federació Catalana d'Atletisme i s'ha convertit en el fitxatge estrella de Més Deltebre, llista vinculada a ERC. Àngel Jordà, a més, passarà de lliscar per les pistes de bobsleigh, una de les disciplines dels Jocs Olímpics d'hivern, a la política municipal amb Blanes en Comú.

L'exblaugrana Oleguer Presas –que ara lidera un projecte futbolístic alternatiu amb mainada- torna a formar part de la Crida per Sabadell. El PP, per la seva banda, manté el marxador José Antonio García Bragado com a cap de llista a Sant Adrià de Besòs, Josep Bou ha rebut el suport de l'exwaterpolista olímpic Pedro García Aguado i Xavier García Albiol, dels exblaugrana Tente Sánchez i Héctor Venteo. I un bonus track: Ronaldinho –que va guanyar tantes Champions com Oleguer- s'ha mullat per Manu Reyes, l'alcaldable del PP de Castelldefels.

Llegeix més històries del 26-M a municipals.cat