Jordi Ballart dona la sorpresa i guanya les eleccions amb 10 regidors a Terrassa

El PSC deixa de ser la força més votada dels últims 40 anys a la ciutat

Jordi Ballart a la seu de Tot per Terrassa la nit electoral.
Jordi Ballart a la seu de Tot per Terrassa la nit electoral. | Anna Mira
27 de maig del 2019
El partit de Jordi Ballart, Tot per Terrassa, ha guanyat amb una àmplia majoria les eleccions municipals amb 10 regidors. La candidatura independent autoanomenada "terrassenquista" ha donat la sorpresa i ha capgirat, del tot, el taulell del consistori vallesà. De set forces a l'últim mandat, ha passat a cinc. Ballart ha assegurat que lidera "el projecte que vol la gent, amb una política de proximitat". "Seré l'alcalde de tothom", ha dit Ballart a la sala Born on s'ha seguit la nit electoral amb festa grossa. 

 
Amb tot, Ballart no ha volgut avançar esdeveniments en relació a possibles pactes per formar govern o fer-ho en minoria i ha dit que parlarà amb totes forces polítiques "per aconseguir un govern fort i progressita que necessita la ciutat", ha explicat. També ha insistit que tenen unes línies vermelles "no pactarem amb la dreta", ha insistit. 

 
L'efecte Ballart 

Després de 40 anys de governs socialistes, el partit de Ballart, exalcalde socialista, fins el 2017 quan van estripar el carnet del PSC, s'ha imposat com la primera força a Terrassa. La segona força del PSC que ha perdut dos regidors, i ha passat de 9 a 7. Uns resultats que l'actual alcalde i alcaldable socialista, Alfredo Vega, ha qualificat de "nit trista" perquè "és un escenari que no pensavem", ha dit. 

ERC-MES n'ha guanyat un i ha passat a tenir-ne 5, Cs es queda amb 3 i Junts per Terrassa en perdira un i es quedaria amb 2. Per altra banda, l'alta participació ha traïcionat els partits que tenien un regidor CUP i PP, que han quedat fora però l'altra sorpresa ha estat la caiguda en picat de Terrassa en Comú, que de ser la principal força a l'oposició amb 6 regidors, ha quedat fora del consistori amb el 4,85% dels vots, a tocar del 5% necessari per aconseguir representació. 

Després d'haver trencat amb el carnet del PSC l'any 2017 i deixar l'alcaldia juntament amb sis regidors, Ballart va decidir crear un partit independent, Tot per Terrassa, amb ADN "terrassenquista", allunyat de la divisió ideològica que marca bona part dels partits entre els independentistes i els unionistes. Una estratègia que els ha donat la victòria en aquests comicis municipals trencant així l'hegemonia de governs socialistes durant els 40 anys a la ciutat. 

Resultats eleccions europees: