Els Comuns de Laura Campos passen de 4 a 7 regidors a Montcada

El PSC passa de quatre a sis, ERC puja de tres a cinc i Cs baixa de quatre a tres

Laura Campos té tots els números de revalidar com alcaldessa de Montcada
Laura Campos té tots els números de revalidar com alcaldessa de Montcada | Adrià Costa
Redacció
27 de maig del 2019
L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (En Comú Podem Montcada), ha sabut aprofitar el càrrec i la reivindicació del soterrament de les vies de Renfe com a bandera per millorar els resultats del 2015, quan la seva formació va obtenir quatre regidors i va ser segona força empatada amb Cs. Ara ha estat la primera i ha obtingut set seients.

El PSC, primera força fa quatre anys, també ha augmentat la representació, però es queda amb sis regidors. Per la seva banda, ERC puja de tres a cinc regidors, mentre que Cs baixa lleugerament i es queda amb tres regidors. CiU, ara JxCat, perd els dos regidors que tenia, mentre la CUP i el PP també perden el seu representant.

La majoria està situada en 11 regidors, i la simplificació del ple municipal, amb només quatre grups davant dels vuit actuals, farà que la combinació més probable siguin els comuns amb PSC o ERC, tot i que també hi podria haver un pacte entre aquestes dues formacions per desbancar els comuns. Amb el 100% escrutat i quatre punts més de participació, fins el 60%, els comuns han obtingut un 24% dels sufragis, el PSC el 22%, sis punts més, ERC un 19,5%, també sis punts més, i Cs, un 10,4%, baixant cinc punts.