El videojoc de l'Escola Torre de la Llebre rep la menció del millor disseny del concurs «Científics en Joc»

"Llilianne Ganges a la recerca del micro virus" és el nom del videojoc dels alumnes rubinencs dedicat al virus que afecten els animals

Els alumnes de la Torre de la Llebre exposant el seu projecte de videojoc
Els alumnes de la Torre de la Llebre exposant el seu projecte de videojoc | Cedida
Redacció
30 de maig del 2019
El passat 22 de maig es va celebrar la gala de lliurament de premis del III Concurs de disseny de videojocs Científics en Joc, que premia els millors projectes amb la dona investigadora i la química com a protagonistes.

L’objectiu del concurs era triar un científic i dissenyar un videojoc per motivar els infants a conèixer la seva vida i trajectòria professional. Calia definir el personatge i el disseny del joc, pensant amb l’estètica, la música i els reptes a solucionar, entre d'altres. A més, per celebrar el 150è aniversari del descobriment de la taula periòdica, enguany tots els científics i científiques escollits havien d'estar relacionats amb la química.

500 alumnes de 5è de primària de 20 escoles de tot Catalunya han estat treballant per aconseguir que el seu videojoc arribés a ser una realitat. Entre ells, els alumnes de l'Escola Torre de la Llebre de Rubí han elaborat un videojoc sota el títol Llilianne Ganges a la recerca del micro virus, ambientat en els laboratoris del IRTA-CReSA de la UAB, en què la investigadora Gages n'és la protagonista. El videojoc està dedicat al virus que afecten els animals i és per això que el passat mes de març els alumnes van visitar, acompanyats de Llilianne Ganges, les instal·lacions del laboratori i poder veure en primera persona la feina dels científics. 

Els infants rubinencs van rebre el Premi a la Millor Estètica en la gala celebrada al Museu de Ciències Naturals de Barcelona i van exposar el seu projecte de videojoc elaborat durant tot el curs davant de tots els assistents.