La tasca social de la UAB arriba a 43 municipis de Catalunya

Estudiants han treballat, de forma voluntària, amb diversos col·lectius

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, també ha participat de l'acte
La rectora de la UAB, Margarita Arboix, també ha participat de l'acte | Albert Hernàndez
Redacció
01 de juny del 2019
La Fundació Autònoma Solidària (FAS), entitat sense ànim de lucre de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha dut a terme aquest curs 11 programes d’acció social que han arribat a 43 municipis de Catalunya, dels Vallesos, Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Moianès i Berguedà, en una tasca que han dut a terme 450 estudiants voluntaris, que han aprofitat el seu temps lliure. 

Han ajudat col·lectius en risc d’exclusió, persones amb discapacitat, internes en centres penitenciaris i en centres educatius de menors, persones ateses en centres sociosanitaris i hospitalaris i en situació de refugi. En total, s'han beneficiat 2.816 persones en hospitals, presons, centres de menors, escoles i instituts d’educació, i a la mateixa universitat. 


Una de les novetats d'enguany ha estat que els programes de voluntariat s'han ampliat a l'Hospital de Sant Pau, arribant així a tres centres sanitaris de la capital catalana, a la Vall d’Hebron i al Centre Fòrum de l’Hospital del Mar, que des de fa més de 15 anys són punt de destí dels alumnes voluntaris. 

Amb el lema #UABRefugi, la UAB ha dut a terme múltiples activitats aquest curs centrades en les persones en situació de refugi. Aquest curs diferents estudiants refugiats s'han incorporat a graus i postgraus del campus i se'ls ha acompanyat perquè poguessin reprendre els seus estudis universitaris.