La ciutadania ja pot presentar propostes als pressupostos participatius 2020

La recollida d’aportacions s’allargarà tot el juny i comptarà amb accions presencials per facilitar la participació

La presentació dels Pressupostos Participatius 2020 s'ha fet al Castell
La presentació dels Pressupostos Participatius 2020 s'ha fet al Castell | Lali Puig
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat el 04 de juny a les 15:30h
La plataforma Participa Rubí ha activat l’apartat d’aportacions ciutadanes coincidint amb l’entrada a la segona fase del procés, després de l’aturada del mes de maig per evitar coincidir amb el període electoral. Així, els rubinencs i rubinenques majors de 16 anys poden publicar a la web les propostes als pressupostos i comentar les propostes presentades per la resta de la ciutadania. Aquesta fase s’allargarà tot el mes de juny.

Per participar a través de la web, cal estar registrat i formar part del registre de participació ciutadana, una alta que es pot fer durant el mateix procés, però també hi ha la possibilitat de participar i proposar de manera presencial. Durant aquest període, que s’allarga des d’aquest dissabte fins al 30 de juny, s’habilitaran punts de participació presencial per orientar els rubinencs i rubinenques sobre el funcionament de la plataforma. Tot això s’explicarà a la sessió presencial adreçada a entitats i ciutadania que tindrà lloc el 12 de juny a les 19 h, a l’edifici Rubí Forma.

A més, hi haurà tres sessions presencials perquè aquelles persones interessades puguin participar. Seran el dijous 13 de juny, de 17 h a 20 h, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, el dimarts 18 de juny d'11 h a 13 h a Rubí Forma i el dimarts 25 de juny, de 16 h a 19 h, al centre cívic de Can Fatjó. Aquestes sessions són obertes a les entitats i la ciutadania en general, que pot inscriure’s prèviament al correu electrònic de participacio@ajrubi.cat.

A més, el 20 de juny tindrà lloc un taller de presentació de propostes obert a tothom que hi vulgui participar. Els assistents debatran i proposaran per recollir 5 idees entre tots. Les propostes recollides passaran per un procés en què tècnics municipals valoraran la viabilitat de les idees durant el mes de juliol.

Enguany, els pressupostos participatius disposen d’una dotació de 300.000 euros. D’aquests, 50.000 euros es destinen al procés participatiu que protagonitzaran infants i adolescents.