Alumnat de l’INS Torrent dels Alous exposa els seus avenços en la recerca de nous antibiòtics

Estudiants de batxillerat científic de l’institut rubinenc han participat al projecte internacional SWI-MicroMón, desenvolupat en col·laboració amb la UAB

Exposició de la recerca sobre nous antibiòtics dels alumnes del Torrent dels Alous
Exposició de la recerca sobre nous antibiòtics dels alumnes del Torrent dels Alous | Localpres
Redacció
06 de juny del 2019
El passat dimarts, alumnes de batxillerat científic de l'Institut Torrent dels Alous van presentar els avenços que han fet en la recerca de microorganismes productors de nous antibiòtics al sòl de Rubi.

Al llarg de cinc sessions, els alumnes han recollit mostres, sembrat i aïllat possibles candidats bacterians a produir nous antibiòtics, en un procés en el que han comptat amb l'acompanyament d'estudiants de microbiologia, microbiologia ambiental i biotecnologia de la UAB.

La seva investigació s’emmarca en el projecte internacional Small World Iniciative-Micro Món, desenvolupat en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest projecte es va posar en marxa el curs 2017-2018 a universitats de 14 països diferents, i té per objectius animar els estudiants a conèixer i cursar carreres científiques, i formar-los per aplicar el mètode i el pensament científic.

Alhora, el projecte vol conscienciar la població sobre la greu problemàtica de la resistència als antibiòtics i descobrir candidats bacterians per obtenir-ne de nous.  

I és que s’estima que, si no es posa remei a l’actual situació, hi haurà deu milions de morts prematures el 2050 com a conseqüència d’infeccions bacterianes contra les quals ja no existeixen o no existiran antibiòtics eficaços.