S'acaba el recés i torna l'estiu... per uns dies

El termòmetre torna a pujar

El sol s'imposa novament
El sol s'imposa novament | Agustí Descarrega
Redacció
07 de juny del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres de matinada i fins a mig matí el cel estarà mig o localment molt ennuvolat per núvols baixos, sobretot al litoral, al prelitoral i al vessant sud del Pirineu i del Prepirineu. A partir de llavors tendirà a quedar serè o poc ennuvolat en general, però alhora arribaran alguns núvols mitjans a l'oest del territori i creixeran algunes nuvolades a punts del Pirineu, del Prepirineu i del prelitoral, en especial a l'oest d'aquests sectors, on el cel quedarà mig o localment molt ennuvolat.

De matinada és possible algun plugim inapreciable o minso a punts del sector central del litoral i del prelitoral. A més, a punts del Pirineu i Prepirineu, sobretot al sector occidental, s'esperen alguns ruixats durant el matí i en són possibles d'aïllats a partir d'aleshores; seran febles i minsos en conjunt. La cota de neu baixarà dels 2.400 als 2.200 metres.

La temperatura mínima pujarà lleugerament o localment de forma moderada; se situarà entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 5 i 10 ºC al Prepirineu, entre 8 i 13 ºC a la depressió Central, entre 10 i 15 ºC al litoral nord i al prelitoral i entre 12 i 17 ºC a la resta del territori. La temperatura màxima pujarà entre lleugerament i moderadament en general, i oscil·larà entre 18 i 23 ºC al Pirineu i entre 23 i 28 ºC a la resta del país, si bé localment serà lleugerament més alta a punts de l'interior del terç sud, al litoral nord i al prelitoral central.