VÍDEO Desarticulen un grup especialitzat en robatoris violents en botigues de telefonia mòbil del Vallès

Els detinguts haurien comès fins a sis robatoris en municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona

Dos dels lladres en una botiga de telefonia mòbil.
Dos dels lladres en una botiga de telefonia mòbil. | Mossos d'Esquadra
NacióDigital
07 de juny del 2019
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris violents en establiments de telefonia mòbil. En l'operació han detingut dos dels quatre integrants del grup, dos homes de 31 i 36 anys. La investigació es va iniciar a partir de la detecció d'un increment significatiu dels robatoris violents en botigues de telefonia mòbil. El lladres actuaven sempre de la mateixa manera: primer un o dos individus entraven al comerç amb la cara oculta i intimidaven els empleats amb un ganivet de grans dimensions o un tornavís i posteriorment un d'ells amenaçava un treballador perquè l'acompanyés al magatzem i s'emportava tots els terminals de telefonia que podia, mentre l'altre agafava els diners de la caixa registradora.Posteriorment tots dos fugien en una motocicleta que prèviament havien sostret per, més tard, canviar de vehicle i marxar amb un monovolum d'un cooperador que tenien. 

Durant la investigació, els agents han acreditat que el líder del grup, amb l'altre detingut però també amb d'altres persones, hauria participat en fins a sis robatoris d'aquestes característiques. Un dels robatoris va ser en un saló de jocs i la resta en botigues de telefonia de l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà, dos a Cerdanyola del Vallès, Mataró i Sant Feliu de Llobregat. 

En total es calcula que els lladres s'haurien endut 3.348 euros en efectiu de les caixes registradores i més de cent terminals amb un valor aproximat de 50.000 euros. 

La detenció dels dos principals integrats es va produir el 30 de maig a Gavà. El líder de la organització va ingressar a presó però l'altre detingut va quedar en llibertat amb càrrecs. L'operació continua oberta per tal de detenir els dos integrants del grup que queden.