Nova manifestació de la plataforma contra el centre de menors

Els veïns recorren els carrers de Rubí i llegeixen un manifest amb les seves reivindicacions

La manifestació contra el centre de menors al seu pas per la plaça Catalunya
La manifestació contra el centre de menors al seu pas per la plaça Catalunya | Cedida
Redacció
14 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:02h
Ahir a la tarda hi va haver una nova manifestació dels veïns de Rubí que es posicionen contra l'obertura d'un centre de menors estrangers no acompanyats (MENA) a l'antic Hotel Terranova, al barri de Can Rosés.

Més d'un centenar de persones s'han concentrat a la plaça de l'Estació i han recorregut diversos carrers de Rubí amb megàfons i pancartes reclamant a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) "solucions o dimissions".

Alhora, la plataforma ha mostrat la seva preocupació per les declaracions del Conseller d'Afers Socials, Chakir El-Homrani, que va confirmar que el centre que es preveia obrir a la Zona Franca finalment no obrirà a curt termini, perquè ja s'ha trobat un altre emplaçament "adequat" i que entrarà en funcionament "en breu". Als veïns de Rubí els amoïna que aquest centre pugui ser l'Hotel Terranova, i exigeixen "transparència" al Conseller.

Al llarg de la manifestació hi ha hagut moments de certa tensió amb altres veïns que es mostren favorables a l'acollida, als quals els contraris contesten que "volem acollir, però així no".

Les manifestacions dels veïns de Can Rosés continuaran cada dijous a les 19h fins que la DGAIA no es repensi la ubicació del centre de MENA.

Aquesta manifestació ha coincidit amb el Ple del Parlament on el grup parlamentari socialista presentava una moció sobre els centres d'acollida d'emergència per a menors i protecció de la infància i l'adolescència, que ha estat aprovada en seu parlamentària aquest matí.