Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació

L'oferta formativa de professionalitat pretén afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries

Classe de formació a Rubí Forma
Classe de formació a Rubí Forma | Ajuntament de Rubí
Redacció
07 de gener del 2019
L'espai Rubí Forma ha programa catorze accions formatives lligades a diferents certificats de professionalitat, idiomes i dues accions transversals. Es tracta d'una iniciativa que forma part del programa Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) i que té com a objectiu oferir una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral, millorar la capacitació i qualificació professional i afavorir la inserció laboral. Així doncs, un total de 180 persones a partir de 16 anys, preferiblement aturades i demandants d'ocupació, podran beneficiar-se gratuïtament d'aquesta oferta formativa que es desenvoluparà al llarg de 2019. 

El programa FOAP està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i té el cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i del Fons Social Europeu. Concretament, l'Ajuntament de Rubí ha rebut la subvenció de 597.616€ per executar aquest programa. 

Durant el 2019 s'oferiran onze Certificats de Professionalitat (CP). L'oferta inclou certificats de nivell 1: Operacions auxiliars de serveis administratius i generals (470 hores), Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques (260 hores), Operacions de fontaneria i calefacció- climatització domèstica (490 hores) i Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials (250 hores). De nivell 2: Muntatge i manteniment d'instal·lacions de baixa tensió (930 hores), Muntatge i manteniment de sistemes d'automatització industrial (520 hores), Soldadura amb elèctrode revestit i Tig (720 hores), Mecanitzat per arrencament de ferritja (630 hores) i Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques (550 hores). I de nivell 3: Eficiència i energètica d'edificis (960 hores), Organització i gestió de magatzem (400 hores), una acció formativa d'anglès Anglès A2 (190 hores) i dues accions de formació complementaria transversal Xarxes 2.0 i Habilitats de comunicació, de 30 hores de duració cadascuna, exclusives per a participants d'altres accions FOAP 2018. Totes les accions inclouen un període de pràctiques en empresa i permeten obtenir un certificat de professionalitat a la seva finalització, amb l'única excepció de l'anglès que donarà accés a l'examen oficial corresponent al nivell del curs. 

Les persones participants han d'estar inscrites a l'Oficina de Treball tant si la persona està ocupada com desocupada. Aquestes accions formatives estan adreçades prioritàriament a persones desocupades, però fins a un 30% dels participants poden ser persones en actiu. El Certificat de Professionalitat (CP) és vàlid a tot el territori espanyol i acredita les competències professionals de qui l'obté d'acord amb les exigències de la producció i l'ocupació. Els certificats de professionalitat estan classificats en tres nivells i requereixen formació ni experiència prèvia, pels de nivell 2 cal tenir l'ESO o el Graduat Escolar i per accedir a cursos que permeten obtenir una certificació de nivell 3 cal haver estudiat batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. 

Les accions formatives s'han iniciat aquest mes de desembre i finalitzen a l'octubre de 2019. Les persones interessades es poden inscriure a les diferents formacions a través del web de Rubí Forma, on també es pot consultar el calendari complet de les diferents accions.