«Nus-os», l'exposició de set artistes joves rubinencs

La mostra s'inaugura aquesta divendres a la tarda i es pot visita a l'Espai Expositiu de l'Antiga Estació

L'exposició Nus-os es pot visitar a l'Antiga Estació
L'exposició Nus-os es pot visitar a l'Antiga Estació | Carla Serra
Redacció
14 de juny del 2019
Aquest divendres 14 de juny a les 19.30 h l'Espai Expositiu de l'Antiga Estació obre les seves portes amb motiu de la inauguració de l'exposició Nus-os, un recull de fotografies de cossos nus de set artistes joves rubinencs: Zisis, The Glory Design, Alba Petrichor, Anna Palau, Sara G.Amo, Victor Baladoch i Laia Oller. 

La mostra, coordinada des de Rubí Jove, està formada per un seguit d'instantànies, la majoria retrats o autoretrats que, a partir del cos humà, conviden a una reflexió cap a l'interior de l'ésser però també mira cap a la societat contemporània.

"Nus-os és el cos. Amb roba i sense roba, amb rostres o sense, el propi i l'aliè, el conegut i el desconegut. El cos de persones reals, però també de persones inventades. Una força que reivindica el cos, el cos com a casa, el cos com a identitat, com a perfecció, imperfecció, com a projecció de les emocions que ens remouen per dins."

A banda d'això els artistes han explicat que l'exposició també és una manera de reclamar l'espai que necessiten els joves per expressar-se: "Nus-os també és nosaltres, la xarxa que teixim des de la individualitat per arribar a crear una força col·lectiva. Una reivindicació de l'espai públic per a poder empoderar-nos com a creadores, tal com fem amb el nostre cos".

Aquest matí, quatre dels creadors han fet una visita guiada de la mostra al director del MACBA, Ferran Bearnblit, l'alcaldessa i el regidor de cultura. Bearnblit ha felicitat als artistes i ha destacat el risc de tractar el cos humà i el cos nu des d'aquesta perspectiva, "el qual segueix sent un tema fonamental des del paleolític perquè representa molt més que allò que es veu", i per utilitzar el blanc i negre, "una tècnica molt radical que vol dir molt més que el color i que representa una contundència de la forma de pensar". 

La mostra col·lectiva es podrà visitar de dilluns a dissabte de 12 a 14 h, i de dijous a dissabte, també de 17.30 a 20.30 h.
 

Una de les fotografies de Sara G. Amo que es pot veure a la mostra Foto: Carla Serra