El Parlament insta el Govern a acordar amb els ajuntaments la ubicació de futurs centres de MENA

El text aprovat també demana al Govern que elabori un protocol d'aterratge

Menors no acompanyats
Menors no acompanyats | ACN
Redacció
18 de juny del 2019

El ple del Parlament del passat divendres va aprovar una moció presentada pel grup PSC - Units sobre centres d'acollida d'emergència per a menors i protecció de la infància i l'adolescència.

Entre d'altres punts, la moció demana que, davant l'obertura de nous centres d'acollida d'emergència, hi hagi un acord previ amb els consistoris, i que aquests centres s'orientin "cap a un model de dimensions reduïdes". Una qüestió que, a Rubí, han posat sobre la taula tant l'alcaldessa com els veïns que protesten contra l'obertura d'un centre de MENA a l'antic Hotel Terranova.

Segons el text aprovat, el Govern haurà de presentar d'aquí a un mes un "protocol d'aterratge" sobre les responsabilitats i actuacions de les entitats i administracions que gestionen aquests centres, que en resumiran les característiques: una bona ubicació, com comunicar-ho als veïns i quins recursos econòmics, tècnics i humans s'hi han de destinar.

Finalment la moció reclama un increment de la plantilla d'educadors socials, i que es garanteixi la seva "seguretat física" davant l'increment de conflictivitat.