Com serà el ple d'investidura a Rubí?

El nou Ajuntament de Rubí es constituirà aquest dissabte en una sessió plenària extraordinària a la Biblioteca Municipal

L'Ajuntament de Rubí, amb les banderes a mig pal.
L'Ajuntament de Rubí, amb les banderes a mig pal. | Ajuntament de Rubí
Redacció
14 de juny del 2019
Aquest dissabte 15 de juny es constitueixen els plens municipals pel mandat 2019-2023. A Rubí, el formaran 25 regidors, gairebé la meitat seran cares noves. Després de les darreres eleccions municipals, el Ple passarà a estar integrat per sis forces polítiques: Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) amb 10 regidors, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) amb 7 regidors, En Comú Podem (ECP) i Ciutadans (Cs) amb 3 regidors, i Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) amb un regidor. 

La sessió extraordnària tindrà lloc a les 12 h al la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler on s'escollirà el nou alcalde o alcaldessa de la ciutat per als propers quatre anys.

El ple s’iniciarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, integrada pels regidors electes de major i menor edat ─Robert Masalias (ERC) i Annabel Cuesta (PSC) respectivament─, i per la secretària de la Corporació, Marta Cuesta. A continuació, es comprovaran les credencials dels 25 edils i aquests prendran possessió del càrrec, pas previ a la declaració formal de la constitució de l’Ajuntament. Posteriorment, la secretària donarà compte dels valors dipositats i l’inventari municipal.

Un cop constituïda la Corporació, es procedirà a l’elecció del nou alcalde o alcaldessa. Els caps de llista dels diferents grups hauran de comunicar si opten al càrrec, que s’escollirà mitjançant una votació secreta. Es proclamarà alcalde o alcaldessa la persona que obtingui la majoria absoluta o, en el seu defecte, el candidat o candidata de la llista més votada.

Després de resoldre l’elecció, el president de la Mesa d’Edat lliurarà la vara de comandament al nou alcalde o alcaldessa, que s’adreçarà per primer cop a les persones assistents. A continuació, cedirà la paraula als i les portaveus dels diferents grups municipals.

Com seguir el ple d'investidura

L’acte, com tots els Plens, es podrà seguir en directe a través del web municipal i de la pàgina de Ràdio Rubí. A més, el públic podrà seguir l’acte a peu dret des de l’exterior de la sala mitjançant una pantalla que s'instal·larà al vestíbul de la Biblioteca.