Inici de setmana amb ambient estiuenc

Temperatures, a les hores centrals, poden pujar entre els 28 i 30 graus

Domini absolut del sol
Domini absolut del sol | Antonina Coromina
NacióDigital
17 de juny del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns hi haurà domini del cel serè en general, si bé fins a mig matí creuaran alguns núvols alts i prims. A més, durant les hores centrals del dia creixeran nuvolades a zones de muntanya, especialment del Pirineu, Prepirineu, serralada Transversal i massís del Port, mentre que a partir de mitja tarda arribaran núvols alts per l'oest del territori. Independentment, hi haurà algun estrat baix al litoral, sobretot de matinada i al final del dia.

Durant la tarda s'espera algun ruixat dispers al Pirineu oriental i no es descarta al massís del Port. Serà d'intensitat feble o puntualment moderada i localment anirà acompanyat de tempesta. Acumularà quantitats de precipitació entre inapreciables i minses.

Temperatura mínima i màxima entre lleugerament i moderadament més alta, sobretot la màxima a l'interior. La mínima es mourà entre 4 i 9 ºC al Pirineu, entre 9 i 14 ºC al Prepirineu, entre 11 i 16 ºC a la depressió central i prelitoral central i nord i entre 14 i 19 ºC a la resta del prelitoral i al litoral. La màxima oscil·larà entre 23 i 28 ºC al litoral, entre 30 i 35 ºC a Ponent i Terres de l'Ebre, i entre 27 i 32 ºC a la resta del territori.