Terrassa serà l'epicentre del cinema català

La ciutat acollirà la Festa d'Estiu i el nomenament dels nous Membres d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català

Redacció
17 de juny del 2019
El Parc Audiovisual de Catalunya.
El Parc Audiovisual de Catalunya. | YouTube

Enguany Terrassa és l'escenari escollit per celebrar dos grans actes del cinema català. La Casa Alegre de Sagrera acollirà l'acte de nomenament dels nous Membres d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català i al Parc Audiovisual de Catalunya se celebrarà la Festa d'Estiu del cinema. 

Cada vegada la família del cinema català es fa una mica més gran, i el pròxim 26 de juny incorporarà sis nous Membres d'Honor: les actrius Carme Elias i Assumpta Serna, amb una llarguíssima trajectòria al teatre, el cinema i la televisió; el director, guionista i productor Jordi Cadena, un dels fundadors del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya; el polifacètic director, actor, assagista i gestor cultural Hermann Bonnín; "la millor muntadora del món" segons Orson Welles, Elena Jaumandreu, i l'exhibidor Pere Sallent, un dels grans empresaris cinematogràfics del país, impulsor de multisales de referència a Catalunya. Des de l'any 2009 aquesta distinció ha reconegut una cinquantena de professionals de diversos àmbits de la nostra indústria cinematogràfica.

L'acte es farà a les 12 hores a la Casa Alegre de Sagrera, una joia modernista de la ciutat i escenari de diversos rodatges. Comptarà amb la cineasta Isabel Coixet, el director Joan Lluís Bozzo, Sílvia Munt, Maria Ribera, Ana Pfaff i Octavi Pujades, que recordaran les trajectòries dels nous membres d'honor. El reconeixement també inclourà actuacions de la vocalista Laura Simó, acompanyada del pianista Francesc Capelles, dos noms vinculats al Festival de Jazz de Terrassa.

L'endemà, 27 de juny, tindrà lloc la Festa d'Estiu del Cinema Català al Parc Audiovisual de Catalunya. Aquest complex de producció industrial, antic Hospital del Tòrax, ha acollit nombrosos rodatges, com REC 2, REC 4, Mama, Frágiles, El mar o Los Inocentes. Els seus jardins seran enguany el punt de trobada de més de 400 convidats entre acadèmics, representants institucionals i convidats a la cita estiuenca del cinema català.

Terrassa, un dels platós de cinema més importants del sud d'Europa, va ser incorporada el 2017 a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en l'apartat cinematogràfic. És l'única ciutat de l'estat espanyol amb aquesta distinció i una de les 13 a tot el món. L'Acadèmia, en la seva línia de recuperació i reivindicació del patrimoni cinematogràfic català, reforça Terrassa com a referència del patrimoni cinematogràfic europeu, celebrant aquest mes de juny al municipi dos dels seus principals actes anuals.