Una aplicació mòbil amb segell vallesà ajuda usuaris amb discapacitat en busos del Canadà

L'aplicació App&Town Compagnon guia els usuaris amb senyals acústics i visuals a través del seu telèfon mòbil

Una app catalana guia persones amb discapacitat als busos del Quebec
Una app catalana guia persones amb discapacitat als busos del Quebec | Europa Press
NacióDigital
18 de juny del 2019

L'empresa catalana Mass Factory, derivada del Grup d'Aplicacions Biomèdiques i Tecnologies per a l'Autonomia Personal (GABiTAP) de l'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha implementat una app per assistir persones amb discapacitat a la xarxa d'autobusos de la ciutat de Longueguil al Quebec (Canadà), que compta amb una flota de 489 autobusos.

Es tracta d'una prova pilot que facilitarà "els desplaçaments a usuaris amb necessitats especials, com persones amb discapacitats cognitives, amb disfuncions en la memòria o ceguera", ha informat la Conselleria d'empresa i Coneixement en un comunicat aquest diumenge.

L'aplicació App&Town Compagnon guia els usuaris amb senyals acústics i visuals a través del seu telèfon mòbil, al mateix temps que monitorizar el seu recorregut mitjançant geolocalització per aletarles en cas que es desviïn de la ruta per error o que l'autobús arribi amb retard.

Aquestes dades són processades a través d'algorismes desenvolupats per Mass Factory, que per exportar aquesta app al Canadà ha comptat amb el suport de l'agència catalana de competitivitat Acció.

El CEO de l'empresa, Faustino Cuadrado, ha assenyalat que l'objectiu de l'aplicació és "millorar l'autonomia personal i la inclusió social dels seus usuaris i, com a resultat final, la seva qualitat de vida i la de les persones que els envolten".