Una Festa Major accessible, sostenible, segura i lliure de violències masclistes

La Festa Major de Rubí tornarà a comptar amb espais adaptats i segurs per a tothom

Assetjament sexual
Assetjament sexual | NacióDigital
Redacció
18 de juny del 2019
Actualitzat el 19 de juny a les 11:04h
Un any més, la Festa Major de Rubí comptarà amb espais adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, un dispositiu de seguretat especial per a infants i un punt d'atenció per a víctimes d'agressions masclistes. A més, com a les dues passades edicions, hi haurà gots reutilitzables per fomentar la sostenibilitat a la ciutat.

Atenció a les persones amb mobilitat reduïda

A l'Escardívol hi haurà una plataforma amb vigilància i degudament equipada amb rampes i baranes perquè el públic amb mobilitat reduïda tingui una bona visió dels espectacles que es duguin a terme en aquest espai. Paral·lelament, també es reservaran espais a l'amfiteatre del parc del Castell i al Teatre Municipal La Sala per a aquestes persones.

També s'ha previst una reserva d’estacionament al passeig de la Riera per a persones amb problemes de mobilitat que comptin amb la corresponent identificació. 

Seguretat especial per a infants

Protecció Civil de l'Ajuntament posa a disposició de les famílies polseres identificatives per a infants per facilitar el retrobament en cas que es perdin. Aquestes polseres estaran disponibles gratuïtament a partir del 25 de juny al Punt d’Informació de la Festa Major.

Festa Major lliure de violències masclistes

Per evitar l'assetjament físic o verbal, la intimidació per orientació sexual, els comentaris ofensius o degradants, insults o tocaments no consentits que a vegades tenen lloc durant les activitats festives i d'oci, s'instal·larà un punt d'informació a l'Escardívol. L'espai estarà obert els dies 27, 28 i 29 de juny, a partir de les 23 h i fins a l'hora d'acabament de les activitats per tal d'atendre i donar suport a totes aquelles persones que ho necessitin.

S'ha previst un dispositiu de 4 professionals, de les quals dues treballaran de manera itinerant fent sensibilització i intervenció als espais i carrers amb més afluència de públic. Les altres dues persones estaran a la carpa atenent al públic i disposaran també d’un espai més reservat a l’Oficina dels Jocs Esportius Escolars per aquelles situacions que requereixin una atenció més individualitzada i privada. 

A més de l’atenció que s’oferirà des del punt de l’Escardívol, les dones que puguin ser víctimes d’agressions masclistes en qualsevol altre horari poden sol·licitar el suport del personal de l’organització de la Festa Major que anirà sempre amb una identificació visible, del personal dels bars i dels diferents cossos de seguretat (Policia Local i Mossos d'Esquadra).

Recordem també que l'Ajuntament torna a posar a disposició de la ciutadania un servei especial d'autobús en horari nocturn durant els dies de Festa Major per evitar situacions perilloses. 

Festa Major sostenible

Aquest any, com a les dues passades edicions, els bars de Festa Major serviran les begudes fredes en gots reutilitzables de 300 ml lliures de bisfenol. L’objectiu d’aquesta mesura és sensibilitzar la ciutadania sobre la gran quantitat de residus que es generen en actes de gran format, com és el cas d'aquesta celebració, intentant reduir l’impacte ambiental. 

Els gots es podran adquirir als mateixos bars, així com un portagots amb pinça o cinta per a poder portar el got amb comoditat i no perdre'l, a un preu de 0,50 €.

Tant al recinte de l’Escardívol com a la plaça de Salvador Allende hi haurà un punt d’aigua per poder netejar el got si es vol canviar de beguda o si cau a terra i s’embruta. Aquest any, novament, el got serà retornable. Així, quan el porteu a l'espai habilitat a l'Escardívol us reintegraran l'import del got (0,50 €).