Infants i gent gran tanquen el Programa d’intercanvi intergeneracional «Memòria viva»

La present edició s'ha clos amb la proposta "Joc del record"

Participants del programa Memòria Viva
Participants del programa Memòria Viva | Ajuntament de Rubí
Redacció
18 de juny del 2019
Aquesta setmana s'ha tancat la present edició del programa d'intercanvi intergeneracional Memòria viva, amb una proposta anomenada Jocs del record, en què al llarg de tres dies la gent gran ha donat a conèixer als infants una etapa de la seva vida en què els entreteniments eren més rudimentaris però també més creatius.

La iniciativa d'aquesta activitat va sortir de les persones grans que formen part del programa Memòria viva i d'algunes escoles que estaven interessades en intercanviar jocs del passat. Així, els avis i àvies han treballat en l'elaboració de diversos passatemps propis de la seva infantesa, com ara cartrons, la baldufa, les curses de sacs, el boliche, el garrufo, la rotllana o la gallineta cega.

Jocs del record s'ha desenvolupat els dies 7, 13 i 14 de juny a l'Escola del Bosc, i ha estat molt ben valorada per tots els participants.

Dijous, les persones grans que han pres part del programa Memòria viva es trobaran per darrer cop per fer una visita guiada a l'exposició Rubí, l'evolució d'un poble del Museu Municipal Castell (MMUC).

Aquest Programa d'intercanvi generacional es desenvolupa des del Servei de Polítiques de Ciutadania de l'Ajuntament de Rubí en coordinació amb el MMUC, i té l'objectiu de potenciar la participació, la relació i la formació permanent de la gent gran, els infants i els joves del mmunicipi en el marc social i cultural de la ciutat. També pretén reduir el nivell de fragmentació social per edats i col·lectius diferenciats.

En el marc d'aquest programa, diversos grups de gent gran que han viscut episodis vitals importants, com ara el franquisme, el protagonisme de les dones a la indústria o el procés migratori, han pogut compartir les seves experiències amb infants i joves del municipi.

Aquest curs, han participat al programa 16 persones grans i 1.200 infants i joves de diversos centres educatius. En total, s’han organitzat una quarantena d’activitats en el marc d’aquesta iniciativa.