Sol i temperatures a l'alça

Ambient cada cop més calorós

Domini absolut del sol
Domini absolut del sol | Agustí Descarrega
NacióDigital
20 de juny del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous hi haurà cel serè o poc ennuvolat pel pas d'alguns núvols alts i prims tot i que al quadrant nord-occidental la nuvolositat serà més compacta. A partir de mig matí creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu on tendirà a quedar molt ennuvolat. Al llarg de la tarda arribaran intervals de núvols per l'extrem oest del territori. A banda, hi haurà intervals d'estrats baixos al litoral, menys abundants durant les hores centrals de la jornada.

A partir de mig matí s'esperen xàfecs d'intensitat entre feble i moderada al Pirineu i Prepirineu. De cara al vespre n'arribaran de nous al quadrant nord-oest on seran més continuades, extenses i és possible que d'intensitat forta.

A banda, no se'n descarta algun a la resta de l'interior del terç oest. Localment aniran acompanyats de tempesta i de pedra petita o calamarsa. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, tot i que localment poden ser abundants al Pirineu.

La temperatura mínima serà entre lleugerament i moderadament més alta. Es mourà entre 16 i 21 ºC al litoral, entre 7 i 13 ºC al Pirineu i entre 11 i 16 ºC a la resta del país. La temperatura màxima serà lleugerament més baixa, si bé localment el descens serà moderat a l'interior de les Terres de l'Ebre. Es mourà entre 20 i 25 ºC al Pirineu i al litoral central i sud i entre 27 i 32 ºC a la resta del territori.