Gran acte per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Rubí Solidari, Rubí Acull i ARSI tornen a sumar esforços per organitzar un seguit d'activitats aquesta tarda

Membres de les diferents entitats que organitzen les activitats del Dia Mundial del Refugiat
Membres de les diferents entitats que organitzen les activitats del Dia Mundial del Refugiat | Cedida
Redacció
20 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:30h
Avui és el Dia Mundial de les Persones Refugiades. És per això que Rubí Acull, Rubí Solidari i ARSI porten setmanes preparant un gran acte, que tindrà lloc aquesta tarda a la plaça de l'ajuntament, després de la xerrada que van organitzar dimarts a la tarda i que va aplegar una seixantena de persones a l'auditori de la biblioteca.

L'acte s'iniciarà a les 19h amb la lectura del manifest per part de l'organització, i comptarà amb tot un seguit d'activitats de caire lúdic i reivindicatiu.

Comptarà amb la presència de Obada Seraj Alddin, refugiat sirià resident a Girona; Leila Errabiai, treballadora de l'organització Human Appeal i Salah Elboukhari, immigrant i voluntari a Turquia, Grècia i Bòsnia.

Els poetes Montse Flores i Josep Gregori oferiran el seu repertori, i els Muddy Wine amenitzaran la tarda amb el seu blues.

Està previst que l'acte finalitzi cap a les 21.30h.

Segons expliquen els organitzadors, enguany 54.065 persones han demanat protecció al nostre país, i només un 24% de les resolucions han estat favorables, mentre que la mitjana europea se situa en el 38%, "un rècord" de sol·licituds sense resoldre. Hi hauria més de 100.000 persones esperant una resposta.