eleccions municipals 2019

En Comú Podem Rubí obre una tercera fase participativa per elaborar el seu programa

Es realitzaran dos tallers de treball oberts a la ciutadania per continuar recollint propostes

per RubiTV.cat , 8 de gener de 2019 a les 09:30 |
Assemblea conjunta entre Catalunya en Comú i Podem Rubí el passat desembre | @comurubi
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya en Comú i Podem Rubí, que es presentaran a les eleccions de manera conjunta sota la marca En Comú Podem Rubí, obriran aquest dissabte una tercera fase de sessions de treball per elaborar el programa electoral per a les eleccions municipals de 2019.

Ànnia García, ja escollida candidata per part de Catalunya en Comú, ha recordat que el procés d'elaborar el programa electoral va començar amb una primera fase de caire intern, en què s'han treballat algunes propostes i eixos bàsics; i que la segona fase són les xerrades del cicle Pensar Rubí, del qual ja s'han celebrat dues sessions, sobre Educació i sobre Indústria.


Andrés Medrano, un dels candidats a les primàries de Podem Rubí, ha donat els detalls sobre els tallers oberts a la ciutadania, i que es faran els dissabtes 12 i 26 de gener, a la Sala Neus Català, en horari matinal (de 9.30h a 13.30h). L'objectiu d'aquestes trobades, ha explicat Medrano, "és recollir els inputs de la ciutadania".

Els quatre àmbits que es debatran en aquests espais de treball oberts a la ciutadania, i s'han titulat Model de ciutat, en què es tractaran temes com l'urbanisme, l'habitatge o la mobilitat, entre d'altres; Ciutat al servei de les persones, amb eixos com cultura, joventut o serveis socials; Ciutat activa, centrat especialment en la indústria, el comerç o el model energètic, i Radicalitat democràtica, un àmbit en què la línia principal serà la participació i implicació ciutadanes.


De fet, Andrés Medrano creu que el de radicalitat democràtica és el principi bàsic que han seguit les dues formacions en confluència a l'hora d'elaborar el seu programa electoral, i assegura que "volem un programa que marqui un canvi de tendència en com es treballen qüestions cabdals per la ciutat", com ho són el pressupost o la contractació pública, entre d'altres.

En la primera sessió, aquest dissabte, els assistents podran participar en 3 dels 4 eixos, i es recolliran propostes concretes que es debatran per conèixer la seva oportunitat, prioritat, factibilitat i relació amb altres actuacions o propostes. En la següent sessió, el dissabte 26 de gener, es duran totes les propostes del dia 12 per exposar-les i debatre-les de manera conjunta, a més de treballar en una llista de les més prioritàries.

Les sessions presencials dels tallers de treball encara es podran complementar amb una altra via de participació telemàtica, tal com ha explicat Andrés Medrano.

Pel què fa a les xerrades del cicle Pensar Rubí, n'hi haurà dues més: la primera, el 23 de gener, dedicada a l'Habitatge, comptarà amb dos ponents experts en el tema: Carlos Aguila, treballador de l'Agència de l'Habitatge i membre del Sindicat del Lloguer de Rubí; i Janet Sanz, tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Participació