S'aprova inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Rubí

El document es troba en fase d'exposició pública durant 45 dies hàbils

Redacció
20 de juny del 2019
Rubí ha aprovat inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que es va publicar ahir als diaris oficials de la Generalitat i de la Província de Barcelona, i es troba, doncs en període d'exposició pública.

Aquest Pla és un document que defineix les estratègies en matèria de mobilitat que s'aplicaran als municipis en els propers anys per tal de fomentar els desplaçaments sostenibles (a peu, en bicicleta i en transport públic).

La redacció del PMUS es va iniciar l'any 2014, i es va reprendre l'any 2017, actualitzant les dades que s'havien fet de la diagnosi. Entre gener i febrer de 2018 es va realitzar un procés de participació ciutadana, a més de diverses sessions sectorials amb col·lectius de persones amb diversitat funcional, AMPAS i ciclistes; gent Gran; CECOT i comerç, i taxistes i transport públic urbà.

Amb totes les aportacions recollides es va poder actualitzar el document de treball, i el passat 22 de maig es va dur a aprovació inicial a la Junta de Govern Local.

El termini d'informació pública és de 45 dies hàbils, i tothom qui ho vulgui hi podrà presentar al·legacions.

El document planteja un total de 47 accions enfocades a donar a assolir un model de mobilitat més segur, sostenible, equitatiu i eficient; que mira de donar prioritat als vianants i als ciclistes i a fomentar l'ús del transport públic col·lectiu.